Trendy
Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Oktagon 61 Love Island 2024

Andrej Babiš si postěžoval na oslavu Miloše Zemana. Kdo tohle vymyslel, kroutil hlavou a prozradil, jaký dárek mu přivezl

+ Dalších 77 fotografií

Mezi hosty pozvanými na oslavu osmdesátin Miloše Zemana byl i expremiér Andrej Babiš. Ten si ještě při příchodu k hotelu Štekl v Hluboké nad Vltavou redakci eXtra.cz postěžoval, že je to pro něj dost daleko. "Nevím, proč to je tady, kdo to vymyslel," uvedl Babiš. Následně prozradil, jaký dárek pro Zemana přichystal.


V hotelu Štekl v Hluboké nad Vltavou probíhá v sobotu oslava 80. narozenin exprezidenta Miloše Zemana. Na místo už přijeli významní hosté. Zeman přivítal například slovenského premiéra Roberta Fica nebo tamního ministra vnitra Roberta Kaliňáka. Přijet má rovněž maďarský premiér Viktor Orbán.

Andrej Babiš: Zeman mě učil mluvit

Mezi hosty nechyběl rovněž bývalý premiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Ten byl trochu rozpačitý z toho, že se oslava koná v Hluboké a ne v Praze, neboť sám má nabitý program. "Nevím, proč to je tady, kdo to vymyslel," divil se Babiš v rozhovoru s redakcí eXtra.cz při cestě do kopce k hotelu.

"Ještě v noci jedu do Opavy, teď jsem se díval na navigaci a je to 4,5 hodiny, neskutečný. Jedu se podívat do těch oblastí, kde byly povodně," dodal politik, který je známý tím, že má nabitý program.

Jaký má vztah k Miloši Zemanovi? "On je samozřejmě člověk, který miluje politiku a vždycky mi radil, že nemluvím dobře, že mám mluvit, jako když kape voda. Tak, jak on mluví, to nemluví nikdo. To neumí nikdo, ale to nevadí," uvedl.

Následně prozradil, co pro exprezidenta přichystal jako dárek. "On chtěl, abychom přispěli na jeho nadaci, takže se domluvíme na nějaký konkrétní projekt, který oni navrhnou," řekl Babiš. "Myslím, že to pan prezident pojal politicky, že tu bude hodně politiků," dodal závěrem, než se odebral do uzavřené části k ostatním hostům.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy