Trendy
Karel Heřmánek Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Love Island 2024

Bouřlivé přivítání českých medailistů v Praze. Zlatého Fuksu zlili šampaňským, Dostál pádil na ryby i vyčerpaná Ogrodníková

+ Dalších 24 fotografií

Na pražském ruzyňském letišti vítali fanoušci příjezd české olympijské výpravy. Ta nakonec dorazila o hodinu později kvůli provozu v Paříži, na skvělé atmosféře to však nic neubralo. Největší ovace sklidil rychlostní kanoista Martin Fuksa, který s fanoušky slavil svůj zlatý úspěch šampaňským. Na místě vše zdokumentovala redakce eXtra.cz.

Přestože Česko na letošních olympijských hrách v Paříži zaznamenalo z hlediska počtu vybojovaných medailí dosud nejhorší výsledek v samostatné historii (celkem pět medailí: dvě zlaté a tři bronzové, pozn. red.), na pražském ruzyňském letišti to nebylo znát. Během přivítání olympijského týmu panovala velmi dobrá nálada. Na místě byla přítomna také redakce eXtra.cz.

Olympionici přiletěli o necelou hodinu později kvůli značnému leteckému provozu nad Paříží. Jako první z letadla vystoupili medailisté a pak další sportovci.

Tak už pojď, řvali na Fuksu a pak teklo šampaňské

Největší ovace měl rychlostní kanoista Martin Fuksa, který vybojoval zlatou medaili v závodě C1 na 1000 metrů. Před letištěm na něj už čekali fanoušci, kteří skandovali jeho jméno nebo slova "Tak už pojď!" a vzápětí došlo i na šampaňské, kterým zlatého olympionika postříkali. Následně lidé skandovali: "Hoši, děkujem." Zajímavostí je, že Fuksa měl barevně nalakované nehty.

"Let byl rychlý, byli jsme se podívat i v kabině. Po zisku medaile jsme měli hezký program v Českém domě, projel jsem se také na kole po Paříži. Podíval jsem se do olympijské vesnice, kde jsem předtím nebyl. Nejvíc se těším na dceru," uvedl pak na rychlé tiskovce po příletu.

Fuksa se rovněž svěřil, že jede do Nymburka. Další zlatý medailista Josef Dostál jede prý večer za rodinou a ráno vyráží s kamarády na ryby.

Bronzová medailistka Nikola Ogrodníková neskrývala únavu. Podle svých slov bude odpočívat a zatím neměla příliš času slavit. Sezona jí totiž ještě neskončila.

Na fotografie z příletu českých olympioniků se podívejte ve fotogalerii.

Letní olympijské hry Paříž 2024

Letní olympijské hry se uskutečnily od pátku 26. července 2024 do neděle 11. srpna 2024. Místem konání byla Paříž, která tento sportovní svátek hostila už v letech 1900 a 1924. Čeští olympionici odhalili kontroverzní kolekci pro Paříž.

Medaile na LOH

Český olympijský tým se v umístil v pořadí národů na 28. místě. Češi získali celkem 3 zlaté medaile (kanoista Josef Dostál, kanoista Martin Fuksa, tenisté Tomáš Macháč a Kateřina Siniaková) a dvě bronzové (atletka Nikola Ogrodníková a kordisté Jiří Beran, Jakub Jurka, Martin Rubeš a Michal Čupr)

LOH Tokio 2020 | ZOH Peking 2022 | LA 2028


Související články

Další články

Nejnovější kauzy