Trendy
válka na Ukrajině StarDance 2024 Výměna manželek 2024 Love Island 2024

Děsivé detaily vraždy hokejisty Puhakky: Zhrzený expřítel ho odstřelil jako zvíře

Janne Puhakka s partnerem, který je podezřelý z vraždy.
Zdroj: Profimedia
Předchozí Další
+ Dalších 5 fotografií
Detaily

Za velmi tragických okolností přišel o život hokejista Janne Puhakka (†29), který se jako první hokejista ve Finsku otevřeně hlásil k LGBT. Podle informací webu The New York Post ho o víkendu zastřelil loveckou puškou jeho bývalý přítel, o sedmatřicet let starší norský veterinář Rolf Nordmo (66). Na povrch pomalu začínají vyplouvat mrazivé detaily o sportovcově smrti.

Bývalý finský hokejista Janne Puhakka byl nalezen mrtvý ve svém domě ve městě Espoo v neděli 13. října večer. Zde bydlel již několik let se svým šestašedesátiletým přítelem Rolfem Nordmo. Dvojice před šestnácti týdny sdílela na sociálních sítích společný snímek, u něhož bylo napsané, že spolu oslavili 10. výročí. Ovšem před pár týdny u nich mělo dojít k rozchodu.

Web The New York Post informoval, že se Rolf přiznal k vraždě svého expřítele. Měl ho zastřelit loveckou puškou. Finská policie uvedla, že vyšetřuje násilnou smrt, a zadržela muže ve věku šestašedesáti let, který prozradil i důvod otřesného činu. „Při výslechu vyšlo najevo, že motivem útoku bylo ukončení vztahu mezi obětí a podezřelým,“ uvedla policie podle webu People.

Úspěšný hokejista

Janne Puhakka byl profesionální hokejista, ovšem svou kariéru ukončil v roce 2018. V sezoně 2015/2016 hrál nejvyšší finskou ligu za klub Espoo Blues a posléze oblékal dres francouzského klubu Gap. Kromě toho dříve účinkoval i ve finské verzi reality show The Traitors.

Jako první finský hokejista se otevřeně přihlásil k homosexualitě. „Nejlepší by bylo, kdybych o tom mluvit vůbec nemusel. Ale jelikož lidé zůstávají potichu, musíme vystoupit. Hokejový svět je v tomto pozadu. Nemuseli bychom si tímto procházet, kdyby se každý cítil v kabině sám sebou,“ nechal se tehdy slyšet, jak napsal web Edge Media Network.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy