Trendy
Karel Heřmánek Výměna manželek 2024 Clash of the Stars 9 Love Island 2024

Detaily dobrovolné smrti Radka Ptáčka: Našli ho mrtvého v pražském hotelu, zůstaly po něm tři děti

Radek Ptáček byl špička ve svém oboru.
Zdroj: Show Jana Krause/Se souhlasem TV Prima
Předchozí Další
+ Dalších 12 fotografií
Tragické úmrtí

V úterý v podvečerních hodinách otřásla celým Českem smutná zpráva o náhlém odchodu špičkového dětského psychologa Radka Ptáčka (†48), který byl pohřešován od neděle 1. září. Policejní mluvčí Středočeského kraje Michaela Richterová nyní redakci eXtra.cz sdělila, že tělo zesnulého bylo nalezeno v úterý v jednom z hotelů na pražské Vinohradské ulici. "Kriminalisté nařídili soudní pitvu pro zjištění přesné příčiny smrti," uvedla Richterová s tím, že bylo předběžně vyloučeno cizí zavinění.

Špičkový dětský psycholog, soudní znalec a profesor lékařské psychologie Radek Ptáček (†48) byl pohřešovaný od neděle odpoledne, kdy ráno podle svých slov odešel do práce. Domů za rodinou se ale už nevrátil. Pátrání bylo v úterý v podvečerních hodinách ukončeno s tím, že byl nalezen mrtvý.


"Radek Ptáček byl nalezen pražskými kolegy bez známek života v budově ve Vinohradské ulici v Praze. Kriminalisté nařídili soudní pitvu pro zjištění přesné příčiny smrti. Nicméně po ohledání těla předběžně vyloučili cizí zavinění. Nyní prověřujeme další okolnosti, ale s ohledem na vyšetřování nemohu poskytnout další informace," uvedla pro redakci eXtra.cz policejní mluvčí Středočeského kraje Michaela Richterová s tím, že zatím neví, kdy přesně budou známy výsledky pitvy.

Zřejmě si sáhl na život

S největší pravděpodobností se ale jednalo o sebevraždu. S touto verzí v současnosti pracují i kriminalisté. Dobrovolnému ukončení života již nasvědčovaly znepokojivé zprávy, které Ptáček posílal své manželce Haně po svém zmizení. Zprávy totiž měly podle slov Richterové vyznít jako loučení. Na svém oficiálním Facebooku navíc psycholog zveřejnil mrazivý vzkaz o důležitosti lásky a nebezpečí samoty s tím, že ta každého postupně zabíjí.

Rozhovor s dětským psychologem Radkem Ptáčkem:


Trojnásobný otec

Radek Ptáček byl profesorem lékařské psychologie v České republice, klinickým psychologem, psychoterapeutem a také soudním znalcem. Mimo to působil na 1. lékařské fakultě a University of New York in Prague, přičemž za svou práci získal několik prestižních ocenění. Ptáček byl nejen špičkou ve svém oboru, ale také milujícím manželem a otcem. Se svojí ženou Hankou měl podle zjištění eXtra.cz vychovávat tři děti.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy