Trendy
Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Oktagon 61 Love Island 2024

Donald Trump terčem atentátu: Střelec se schovával v jeho golfovém resortu

Donald Trump
Zdroj: profimedia
Předchozí Další
+ Dalších 11 fotografií
atentát

Zdá se, že po červencovém nevydařeném atentátu na Donalda Trumpa (78) se bývalého prezidenta USA chtěli zbavit znovu. Nový pokus o zabití politika se měl odehrát poblíž golfového klubu na Floridě. Podle Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) došlo ke střelbě a podezřelého se podařilo zadržet a zneškodnit, jak informoval web Daily Mail. 

Poblíž golfového resortu bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa se střílelo. Posléze se ukázalo, že podezřelý měl zbraň s dalekohledem, batoh a kameru, jak informovala agentura AP. Naštěstí nikdo nebyl zraněn a Donald Trump vyvázl bez jediného škrábance. FBI podezřelého v neděli zatkla, podle informací webu Daily Mail atentátník nekladl žádný odpor.


Jak k tomu došlo?

Agenti tajné služby byli tentokrát rychlejší. V místě, kde Donald Trump hrál golf, si všimli části hlavně pušky trčící z křoví. Útočník byl od nich asi 400 yardů (přibližně 360 metrů, pozn. red.) daleko. Když po něm agent vystřelil, atentátník upustil zbraň na zem a utekl do vozu SUV. Brzy se ho podařilo chytit v sousedním okrese. Jmenoval se Ryan Wesley Routh.

"Střelec na místě nechal střelnou zbraň spolu se dvěma batohy, dalekohledem používaným k míření a kamerou GoPro," řekl šerif okresu Palm Beach Ric Bradshaw, jak citoval již zmíněný web AP.


Donald Trump postřelen

Nebyl to první pokus o atentát na Donalda Trumpa. Bývalému prezidentovi USA šlo o život již 13. července, kdy byl při shromáždění v Butleru v Pensylvánii postřelen do ucha, jak jsme již psali. Jeden z návštěvníků tohoto setkání kvůli střelbě na exprezidenta zemřel. Trump na sociálních sítích potvrdil, že mu kulka poranila pravé ucho a měl silné krvácení. Bezprostředně po incidentu odjel v eskortě, pak ho prohlédli lékaři. V současnosti již je v pořádku i v bezpečí.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy