Trendy
Karel Heřmánek Love Island 2024 Výměna manželek 2024 Clash of the Stars 9

Drama na festivalu Pohoda: Děsivá bouřka strhla pódium, 12 zraněných, lidé zůstali pod plachtou

Vichr strhl velký stan, kde probíhaly koncerty.
Zdroj: Profimedia
Předchozí Další
+ Dalších 6 fotografií
bouřky

Silné bouřky udeřily v noci na území České i Slovenské republiky. Kvůli nepříznivému počasí musel být ukončen festival Pohoda v Trenčíně. Jak informuje slovenský deník Nový čas, na místě zasahovali záchranáři a hasiči. Zraněno bylo 12 lidí, 8 z nich bylo transportováno do nemocnice. 

Slovenskem se v noci prohnaly silné bouřky. Kvůli nim museli organizátoři předčasně ukončit festival Pohoda v Trenčíně. Vítr byl natolik silný, že shodil několik stanů a pódií. Jak uvádí deník Nový čas, na místě museli zasahovat hasiči i záchranáři. Celkem 12 lidí bylo zraněno.


"Na místě záchranáři doteď ošetřili 12 lehce zraněných osob a následně osm z nich převezli do nemocnice v Trenčíně, čtyři do Považské Bystrice. Šlo převážně o úrazy hlavy a horních končetin," informuje slovenský deník. Organizátoři ukončili program krátce po půlnoci.

Organizátoři měli situaci podcenit

Organizátoři apelovali na návštěvníky, aby si našli bezpečný úkryt a vypnuli si své mobilní telefony. "Prosíme naše návštěvníky a návštěvnice, kteří se zdržují v srdci areálu, aby tuto část opustili, přesunuli se do stanových městeček, nebo do evakuačního centra, které jsme zřídili v městské sportovní hale na Sihoti," uvedli pořadatelé i na facebookovém profilu.


Pořadatelé se stali terčem kritiky, a to i ze strany některých vystupujících. Situaci podcenili například podle Ivy Pazderkové, která tam vystupovala s Pražským výběrem. "Ve chvíli, kdy vyzvali diváky (tisíce), aby se schovali do aut, zbývalo pět minut do apokalypsy. Ptali jsme se před koncertem a produkční odpověděla, že se to snad v okolních horách roztrhá," stěžovala si zpěvačka na sociálních sítích.

Silná bouře shodila stan Slovenské spořitelny, kde se konaly koncerty. Pod pódiem byly přítomny stovky diváků. Po lidech uvězněných pod plachtou musela policie pátrat se psem i termokamerou. Podobná tragédie se přitom stala na témže festivalu již v roce 2009, kdy kvůli silnému větru rovněž spadl jeden ze stanů, usmrtil jednoho člověka a další se vážně zranili.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy