Trendy
Karel Heřmánek Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Love Island 2024

GLOSA: Donald Trump běsní kvůli úspěchu Kamaly Harris. Plácá lži o jejích vystoupeních, žárlí na mnohem víc fanoušků

Donald Trump a Kamala Harris
Zdroj: profimedia / koláž eXtra.cz
Předchozí Další
+ Dalších 14 fotografií
GLOSA

Porotami opakovaně usvědčený lhář a zločinec Donald Trump (78), republikánský kandidát na prezidenta, je takový sebestředný jájínek, až se člověk diví, že mu Američané vůbec kdy svěřili kódy k jaderným zbraním. V poslední době, místo aby jel tvrdou, ale věcnou a faktickou kampaň proti nové demokratické a silně progresivní kandidátce Kamale Harris (59), jen dokola žárlivě řeší počty jejích podporovatelů na setkáních s voliči. Je jich na něj příliš. A zašel už tak daleko, že hystericky lže o tom, že dav, který přilákala na své vystoupení na letišti v Detroitu, stvořila umělá inteligence. Důkazy jsou ale jednoznačně proti němu.

Donald Trump: Gauner, který když nespí, tak lže

Americké prezidentské volby vždy byly tak trochu reality show. Od doby, kdy do nich naskakuje Donald Trump, jsou všechno možné, jen ne nudné.

Smůla je jen to, že majitel „seprané oranžové kštice“ není zdaleka jen zábavný. Když zrovna nespí, pak jen lže. Pravdu říkat neumí. A k tomu je usvědčený zločinec, gauner.

Minule měly volby hlavy USA dokonce dramatickou dohru, když se sebestředný Donald nesmířil s radikální prohrou, odmítl uznat vítěze Joea Bidena a vylhal tezi o ukradených volbách. Nasměroval tlupu svých agresivních voličů na Kapitol, který napadli a pokusili se o převrat.

Na šedesát soudů, přičemž spoustu z nich vedli republikánští soudci, tvrzení o volebních podvodech demokratů odmítlo jako bohapustou lež. A to včetně radikálně pro Trumpa nastaveného Nejvyššího soudu. Prostě pitomost nefér kandidáta, který neumí prohrávat.

Ale lži pokračují i nyní, těsně před třetími prezidentskými volbami, kterých se chvástavý podnikatel a porotou usvědčený lhář, znásilňovač a zločinec zúčastní.


Kamala Harris: Trump žárlí na její úspěch

Kdyby byl Donald Trump mentálně vyrovnaný jedinec, může nyní novou levicovou kandidátku Kamalu Harris roznést na kopytech ohledně mnoha témat: třeba migrace, rozhazování federálních peněz z daní poplatníků a podobně. V něčem by to bylo přestřelené, v něčem by zamlčoval údaje, ale pořád by to bylo aspoň o nějakých faktech.

Jenže Trump duševně vyrovnaný není. Nechce sloužit zemi, ale sám sobě, USA ho nezajímají. Chce se jen mstít.

A i když to před odstoupením Joea Bidena z kandidátky vypadalo, že má Donald vítězství v kapse, nová kandidátka demokratů Kamala Harris přinesla svěží vítr, dodala naději voličům a přitahuje vážně obrovské davy.

Někteří to dokonce přirovnávají k atmosféře a nadšení z první kampaně Baracka Obamy. Což jestli se potvrdí, má Donald vážný problém.

I její případný viceprezident Tim Walz, takový fajn týpek z lidu, strejda, táta, trenér, učitel, guvernér, elektrizuje tisíce lidí. Přinášejí pozitivitu, naději a Trumpa staví do ostrého světla ze všech hledisek nepřijatelného kandidáta na návrat do Bílého domu.

Je to až k nevíře, jak se za pár týdnů obrátily nálady. Kdekdo už Trumpa viděl jako vítěze, tuplem po neúspěšném atentátu na něj to brali jako tutovku.

A dnes? Na útok si už nikdo ani nevzpomene. Kamala v některých průzkumech Donalda začala slušně porážet, a to i v rozhodujících státech (swing states). Biden s ním přitom donedávna výrazně ztrácel.


Trumpova lež o zfalšovaných davech

A šovinista Donald Trump to nesnáší vůbec dobře. Dokud mu průzkumy lichotily, prezentoval je bez mrknutí oka. Nyní, jakmile v nich ztrácí, najednou tvrdí, že jsou falešné. Bylo by to úsměvné, kdyby to nebylo tak zoufalé.

A přidal další šílenost.

Nyní si půdu pod nohama ztrácející Donald připravuje situaci na prohru v listopadu tvrzeními o údajném radikálním podvodu Harris.

Netvrdím, že Kamala je jasný vítěz, ale kdyby jela kampaň tak energicky jako doteď a pokud se bude Trumpova kampaň naopak bude dál chovat jako přiopilý makak a provádět množství dalších sebevražedných kroků, obvinění a napadání, je to dost dobře možné, že Spojené státy budou mít historicky první ženu coby prezidentku.

Trump každopádně nyní přišel s naprosto praštěným tvrzením, že na nedávném shromáždění příznivců jeho soupeřky na letišti v Detroitu byly davy vymyšleny a vytvořeny umělou inteligencí. Podle něj tam žádní podporovatelé nebyli.

Jenže to je prostě lež, což potvrzuje mnoho zdrojů, a člověk v plné duševní svěžesti a se soudností by to nikdy nešířil.


Fakta místo blábolů

Na místě byly desítky TV štábů, nejen CNN a dalších logicky protitrumpvských, ale i těch, které za něj kopou: Newsmax, OANN, Fox News a podobně. A ty první by hlásily, kdyby měla Kamala ostudně prázdno a příznivce by si nechala dopočítat pomocí AI.

To by nešlo nijak skrýt. Prasklo by to. A i ta CNN nedávno ukázala, že do demokratů dokáže bez problémů šít – viz její kritika Bidena před jeho odstoupením. Byli naprosto nelítostní a přispěli k jeho pádu. Také by tedy nejspíš vůbec nemlčeli.

V detroitském hangáru i před ním byly také desítky fotografů, existují videa od přítomných fandů z nejrůznějších úhlů: ti všichni dokazují, že Trump lže.

V Detroitu padl rekord kampaně Kamaly: hovoří se o 15 tisících lidí (Trump nejprve tvrdil, že to byly dva tisíce, nyní sám sebe popírá, když mluví o desítce tisíc vymyšlených fandů). Vystoupení se pro velký zájem muselo přesouvat.

A to dětinského Trumpa drtí. Tak moc ho rozčiluje, že na Kamalu chodí víc lidí než na něj (ve stejných prostorech jako on má viceprezidentka víc plno), že ze zoufalství začal věřit nemocným konspiračním blábolům.

Mimochodem: svoje počty zase naopak rád zveličuje. Nedávno měl shromáždění, na němž podle něj bylo sto tisíc lidí. V celém přilehlém městečku a jeho okolí v tu dobu ale podle oficiálních představitelů města nebylo víc než 80 tisíc lidí a Trump jich měl na místě ve skutečnosti jen slušných pár tisíc. Však zástupci jeho kampaně sami také uváděli, že kapacita je maximálně pro dvacet tisíc účastníků, tak se jim ji těžko mohlo podařit navýšit pětkrát.

Ve skutečnosti o cifry vůbec nejde, jde o tu atmosféru na shromážděních. Tu na akcích Kamaly by Donald teprve měl své protivnici závidět.


Od Trumpa odcházejí jeho věrní

K tomu přidejme jeho nemístné lži o tom, že Harris lhala o svém rasovém původu (má indické i černošské kořeny) a že až teď je najednou černoška (další lež) a podobné nevhodné útoky a máme současnou situaci: tohle začíná otravovat už i Trumpovy věrné.

Nerozhodnuté, o které se mají nyní s Kamalou přetahovat, to určitě nepřesvědčí.

Vždyť nyní se Trump chová jako šílené pětileté děcko, kterému berou hračku.

Někteří radikální republikánští influenceři už otráveně oznámili, že budou raději volit nezávislého kandidáta R. F. Kennedyho Jr. A pomalu se zvyšuje počet republikánů, kteří přímo veřejně podporují Harris.


A jen hrstka Trumpových blízkých spolupracovníků z éry jeho prezidentství za ním stojí dál. Většina naopak a mluví o něm štítivě. I to o něčem svědčí.

Trump se musí rychle vzpamatovat a začít útočit věcně na pomyslný solar viceprezidentky, nebo to radikálně projede. Své věrné má, ale potřebuje i hlasy soudných nerozhodnutých. A ty zatím spíš odrazuje.

Ale možná už to ví, jak škaredě dopadne, a proto si připravil půdu pro další vlnu lží a násilností o zfalšovaných volbách.

Nevím, jestli se na listopad těšit. V USA bude patrně příliš horko, ať už Donald bude, anebo nebude zvolen prezidentem…

Související články

Další články

Nejnovější kauzy