Trendy
Karel Heřmánek Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Love Island 2024

GLOSA: Kulturní válka o problematické olympijské boxerky? Vladimír Putin vzkazuje velké díky

GLOSA: Kulturní válka o olympijské boxerky? Vladimír Putin vzkazuje velké díky
Zdroj: Profimedia/koláž eXtra
Předchozí Další
+ Dalších 9 fotografií
GLOSA

Čech má tu nejtěžší pozici na světě. Z hokejového a fotbalového trenéra či politologa se nedávno rychle musel přeorientovat na odborníka na náboženské výjevy, hlavně na Poslední večeři, a co hůř, nyní je pro něj téměř povinné tvářit se jako erudovaný genetik a biolog. A to kvůli alžírské boxerce, kterou řada lidí nyní považuje za trans osobu. Jak by se ovšem objevilo na sociální síti: toto se líbí uživateli Vladimir Putin.

Olympijské hry a aféra v boxu: Také jsem proti, ale...

Předesílám zcela jasně: ne, nevidím Rusa pokaždé, když otevřu lednici nebo zvednu záchodové prkénko. Tady jsou na to ale jasné důkazy, že za celou tou prázdnou aférkou jsou nenechavé prsty ruského režimu – viz níže.

Za druhé, a tím zklamu ty, kteří nezvládnou víc než začátek textu a nehodím se jim do škatulek: ani já coby naprostý laik si na první dobrou nemyslím, že je úplně fér, aby alžírská boxerka Imane Khelif soutěžila s dalšími ženami.

Jenže: jsem já snad opravdu nějaký genetik? Sexuolog? Biolog? Mám doktoráty z těchto oborů? Nemám. Jsem v nich absolutně nevzdělaný, informacemi z nich téměř nepolíbený, což většinou znamená, že o to silnější názory pak jedinci mají. Hlavně na takzvaných sockách, tam je každý „geroj“ s nekompromisním názorem.

Znalosti svazují a umírňují, nevědomost je radikální.

Ano, připadá mi zvláštní, že žena má takovou páru, ale přece ji nezačnu nenávidět. Přijde mi, že se chová nefér, že moc dobře ví, že má nějakou výhodu od narození, a že by tedy neměla závodit s dalšími, slabšími ženami. Pak je ale otázka, zda nejsou nefér i Etiopané-běžci, hodně urostlé koulařky, zdravíme také Helenu Fibingerovou, atd.

Ale nenávidět ji nebo je kvůli tomu? Ponižovat? Hanit? Proč?


Frustrace kritiků

Přijde mi, že nejen tato aférka, ale i ta se zahájením olympijských her, kde fanatici rozebírali nějaké živé obrazy s tím, že tam byl satanismus nebo údajná Poslední večeře Páně a tím pádem urážka křesťanů (akorát že vůbec), ukazuje, jak moc v kýblu jsme.

Na jednu stranu bychom měli být potěšení: máme se tak neuvěřitelně dobře, že dny, týdny a měsíce můžeme vést zbytečné kulturní války o ničem. Na stranu druhou to o nás říká strašné věci: jsme jako psi I. P. Pavlova, reagujeme na první signální, aniž bychom příliš uvažovali.

I já v zahájení olympiády viděl věci, které byly už nad mou míru tolerance. A že toho snesu hodně. Jenže: bylo to všechno rychlé, střídala se tam témata, záběry, bylo to tak nápadité, barevné, veselé, že jsem si to neuvěřitelně užil. A u těch pár věcí, které mi úplně neštymovaly, jsem se maximálně pak zasmál, jak je to ulítlé.

Přijde mi, že jen ten, kdo není spokojený sám se sebou, kdo nemá štěstí, lásku, kdo je frustrovaný, jen ten se brodí v těch tunách bahna negace a plácá a hňácá se v tom mnohem déle, než je třeba.


Smutné je, že třeba ohledně alžírské sportovkyně na notu lživé hysterie nabíhají i rádoby konzervativní česká média, která pak klidně nepokrytě otiskovala nepravdy o tom, že jde o trans osobu. Stejné nesmysly psal Vincent Navrátil. Nejde, nikdy nešlo, vždy to byla žena, žádné operace, pokud vím, ani hormonální terapie, nic. Ale opakuji: i tak mi to připadá divné.

Jen si nepletu slova. Mnoho lidí mimochodem psalo, jak souhlasí s Vincentovým názorem. Názor je to, že nesouhlasí s bojem Alžířanky s ostatními ženami. OK, s tím nemohu mít problém. Ale názor není to, že jde o trans. Nejde. To je prostě nepravda.

Sami tak slepě potvrzujeme nesmysly o dekadenci Západu a řítíme se dobrovolně do propasti, kde nás chce mít nepřítel. Atleti si mimochodem s účastí proti jiným ženám zvýhodněných poradili (tam šlo především o trans), u boxerů to bude složitější.

A tím se dostáváme k jádru pudla.


ProruSSký boxer nám lže a my mu to baštíme

Celý civilizovaný svět se s návaly na zvracení odvrátil od mezinárodní boxerské organizace, kterou ovládá proruSSký fašistický otrůček Vladimira Putina s příznačným příjmením Umar Kremljov. A právě od něj spousta lidí slepě převzala tvrzení o podle něj spravedlivé diskvalifikaci Alžířanky, prý kvůli tomu, že neprošla testem genderu, o biologickém muži či mužských chromozomech, jak informovaly Novinky.cz, a podobně.

Jenže tvrdí to Putinův poskok, ne nikdo normální a už rozhodně vůbec ne kdosi věrohodný. Takže automaticky je to lež.

Alžířanka do loňska vesele boxovala, i na minulé olympiádě bouchala, co to šlo, až politikaření občana totalitního státu všechno změnilo a dnes je jednou z nejvíce nenáviděných osob na světě. Tohle je zvrácené, ne to, že se dotyčná účastní ženských bojů. To je maximálně tak kontroverzní a na pováženou a na diskuzi.

Doporučené video: Rozhovor s Vincentem Navrátilem


Naskakujeme tak na lži agresivní země, která nás nenávidí (i za podporu napadené Ukrajiny nebo kvůli našemu blahobytu) a má jediný cíl: rozložit nás (Západ) zevnitř. A jak je vidět, ani jí to nemusí dávat moc námahy. Nakonec se zničíme sami, pokud nebudeme myslet a budeme jako ovce přejímat všechny tyhle Ruskem vnucené kulturní války.

Milou Alžířanku bych fakt nechal na odbornících, na sportovních eticích a podobně. My všichni ostatní o tom víme houby. Nedávejme Putinovi další střelivo a začněme myslet místo konečníkem zase jednou hlavou...

Související články

Další články

Nejnovější kauzy