Trendy
Karel Heřmánek Love Island 2024 Výměna manželek 2024 Clash of the Stars 9

Horor v Karpatech: Medvěd zaútočil na milence, zabil dívku před zraky jejího přítele

Medvěd v Karpatech zabil devatenáctiletou dívku: Před očima jejího přítele
Zdroj: Profimedia
Útok medvěda

V rumunských Karpatech se odehrála obrovská tragédie. Medvěd zaútočil na dvojici výletníků. Mladému muži se podařilo utéci, ale devatenáctileté turistce z Bukurešti nikoli. Její tělo bylo nalezeno v hluboké rokli, na sobě měla stopy medvědích drápů a zubů, jak informoval web Cancan. Na incident zareagoval rumunský prezident Klaus Iohannis na summitu Severoatlantické aliance ve Washingtonu. 

9. července došlo na turistické stezce Jepii Mici v Jižních Karpatech, které jsou známé i jako Transylvánské Alpy, u města Brašov k hrozné tragédii. Dvojice šla na túru k vodopádu v údolí Spumoasa a přímo na stezce je překvapil medvěd. Mladík podle informací webu Cancan stihl utéci, jeho devatenáctileté přítelkyni se to nepodařilo.

Medvěd ji zatáhl do hluboké rokle, kde ji zabil. Mladík ihned vytočil tísňovou linku, když ale na místo dorazili záchranáři, už jí nebylo pomoci. Záchranáři poté medvěda zastřelili. Stále byl velmi blízko oběti a nechtěl jim dovolit, aby se k tělu přiblížili. Dívka měla na noze a zádech stopy po kousnutí.

Útok šokoval zemi

Útok medvěda vyvolal v Rumunsku silné emoce. Tamní prezident Klaus Iohannis na summitu Severoatlantické aliance ve Washingtonu uvedl, že sám šel v sobotu nedaleko místa, kde se útok odehrál. „Jsem šokován touto událostí,“ řekl. Požaduje zákon, který by respektoval evropské normy o ochraně přírody, ale současně chránil lidské životy, protože „medvědů je příliš mnoho, střetů je příliš a to nemůže pokračovat“.



Rumunský premiér Marcel Ciolacu chce svolat mimořádné zasedání parlamentu, který by jednal o regulaci počtu medvědů. Podle něj ale nemá stát svolení k tomu, aby kdokoli a kdekoli mohl tyto nebezpečné šelmy střílet. V rumunských horách podle vládních údajů žije kolem 8000 medvědů, což je největší populace v EU a druhá největší v Evropě po Rusku, jak píše Reuters.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy