Trendy
válka na Ukrajině Bachelor Česko 2024 Survivor 2025 výbuch v Mostě

Hrůzné následky tragédie v Mostě: Jeden z pacientů má popáleniny na devadesáti procentech těla, tři lidé bojují o život

V mostecké hospodě došlo k tragédii, při které zemřelo několik lidí.
Zdroj: eXtra.cz/Karen Mchitarjan
Předchozí Další
+ Dalších 63 fotografií
Výbuch v Mostě

Sobotní explozi v mostecké restauraci U Kojota nepřežilo 6 lidí. K tomu leží v nemocnici 7 vážně zraněných, z nichž někteří stále nemají vyhráno a bojují o život. Primářka z Kliniky popáleninové medicíny pro CNN Prima NEWS uvedla, že jeden z přeživších má popáleniny na 92 procentech těla. Štěstí v neštěstí měl naopak majitel restaurace, který doslova o fous unikl fatálním následkům.

Nejen Ústecký kraj, ale celou Českou republikou otřásla tragická událost, která si vyžádala 6 lidských životů. Na místě neštěstí zemřeli čtyři muži a dvě ženy. Při explozi a následném požáru v mostecké restauraci U Kojota utrpělo zranění dalších osm lidí, z toho někteří z nich bojují v nemocnici o život. Jeden ze zraněných už byl propuštěn z nemocnice domů.

Pražská nemocnice Královské Vinohrady se po neštěstí stará celkem o šest pacientů. Mluvčí nemocnice Tereza Romanová informovala média, že tři lidé jsou v kritickém stavu, ostatní ve vážném, avšak někteří již leží na standardním oddělení. „Nejméně popálený má 16 procent popálenin a nejzávažnější je popálený na 92 procentech těla,“ uvedla pro televizi CNN Prima NEWS Cecílie Stonová, primářka z Kliniky popáleninové medicíny.

Příčinu vzniku požáru stále vyšetřují kriminalisté. Podle prvotních informací od hasičů požár zřejmě vznikl převržením plynového ohřívače, což následně vedlo k mimořádně rychlému šíření plamenů. Podle svědků za neštěstím stojí opilecký výlev a rvačka. „Dva chlapi se pohádali a začali se mlátit. Jeden během rvačky shodil vyhřívací lampu, od které chytlo dřevěné vybavení,“ řekl pro Blesk svědek přímo před zničeným hostincem.

Doporučené video: Hasiči uklízí následky výbuchu v mostecké restauraci


Majitel restaurace a jeho syn měli štěstí v neštěstí

„Zkáza byla otázkou pár minut,“ řekl majitel restaurace Jan Bohuslav, který vyzvedával v restauraci krátce před požárem svého syna.„V půl jedenácté mi volal, že je zima, že fouká a že se mu nechce pěšky. Tak jsem na sebe natáhl bundu, jel pro něj a odvezl ho domů. Když jsem se vrátil, tak byla zkáza hotová,“ popsal CNN Prima NEWS majitel, který měl spolu se synem v rámci načasování sletu událostí obrovské štěstí.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy