Trendy
Karel Heřmánek Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Love Island 2024

Jediné potěšení Petra Kramného: Maminka mu do věznice pašovala řízky, poradila si i s ostražitými dozorci

Maminka Petra Kramného přiznaa, že mu do věznice nosila řízky.
Zdroj: Profimedia/Se souhlasem TV Nova
Předchozí Další
+ Dalších 21 fotografií
Kauza Kramný

Před 11 lety se rodičům odsouzeného dvojnásobného vraha Petra Kramného (46) obrátil život vzhůru nohama. "Dennodenně tam choďte a poslouchejte ty výpovědi. To vás nic nebaví, nejíte, nespíte," uvedla v slzách maminka Irena Rychlá. Ta byla prvním člověkem, kterému Kramný po smrti Klárky (†8) a Moniky (†36) zavolal. Ve třetím dílu dokumentární série Kauza Kramný také přiznala, že do věznice synovi tajně nosila řízky. 

Psal se 30. červenec 2013, když dnes již odsouzený vrah Petr Kramný volal z Egypta své matce a oznámil jí, že její snacha Monika a milovaná vnučka Klárka jsou po smrti. "Napřed jsem si myslela, že se mi to zdá. Ale dívám se (na mobilní telefon, pozn. red.) a vidím – Petr. Říkám: 'Co je, Petře?' A on takovým ustrašeným a vyděšeným hlasem: 'Mami, mami, já nevím, co se stalo, Monika a Klárka jsou mrtvé,'" zavzpomínala maminka Irena v dokumentární sérii Kauza Kramný z produkce Voyo.

První zprávy uváděly, že osmiletá Klárka a šestatřicetiletá Monika se měly otrávit na dovolené v Egyptě jídlem, soud ve spolupráci s vyšetřovateli a dalšími orgány ale nakonec určil, že tragické události se odehrály jinak. Za vraždu manželky a dcery po úmyslném zásahu elektrickým proudem poslal Petra Kramného na 28 let za mříže. Trest si Kramný od roku 2016 odpykává ve věznici Mírov.

Do vězení ho rodiče chodí pravidelně navštěvovat. Irena v dokumentu odhalila, že ji při pohledu na vyhublé tělo jejího syna bolelo srdce. "Když ho zatkli a viděli jsme ho na první návštěvě, nemohli jsme ho poznat. Vypadal hrozně," uvedla Irena s tím, že Petr byl vždy milovník řízků. Proto se rozhodla riskovat a do věznice mu vždy potají jeden přinesla.

Řízek v obalu od brýlí

"Ráno jsem usmažila řízek, vzala jsem igelitový sáček, dala jsem to do obalu od brýlí a šli jsme," smála se Irena s tím, že při setkání se synem u nich seděli dva hlídači. "Petr musel sedět naproti nim a my zády. Tak jsem otevřela to pouzdro a Petrovi se rozzářily oči," řekla s úsměvem. "Ale zavonělo to," doplnil ji její manžel Karel. Irena tedy poprosila hlídače, aby otevřeli okno a vyvětrali. Díky tomu si Kramný mohl pravidelně pochutnávat na řízcích od maminky.

Irena také dodala, že jí bylo úplně jedno, jestli bude při svém "pašování" přistižena a následně propírána ve všech médiích. "Aspoň trochu radosti jsem mu udělala, když jsem mu ty řízky nosila," povzdechla si v slzách Irena Rychlá, která za svým synem bezmezně stojí.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy