Trendy
Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Oktagon 61 Love Island 2024

Petr Fiala pod palbou tvrdé kritiky. Karel Havlíček ho veřejně zesměšnil

+ Dalších 13 fotografií

Kritika premiéra Petra Fialy (ODS) neustává ani několik dní po oznámení, že odvolá ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše (Piráti). "Pan Fiala nikdy nebyl a ani není lídr, což vidíte na trapném ukončení ministra Bartoše. Způsob, jakým se to udělalo, je jako když vyhazujete štamgasta z páté cenové skupiny," uvedl pro eXtra.cz Karel Havlíček z hnutí ANO. 

Místopředsedu hnutí ANO Karla Havlíčka zastihla redakce eXtra.cz na oslavě osmdesátých narozenin Miloše Zemana. Politikovi nechybělo sebevědomí po vyhraných senátních volbách.

"Je jasné, že hnutí ANO zvítězilo, máme z toho radost, ale jsme střízliví. Je jasné, že jsme prolomili Senát a potvrdili jsme, že jsme nejsilnější stranou v České republice. Budeme chtít místopředsedu Senátu," má jasno politik.

Havlíček Zemanovi vybral speciální dárek

Zároveň si nezapomněl užívat samotnou oslavu. "Já jsem pochopitelně rád, že se tu mohu vidět s prezidentem Zemanem i s dalšími lidmi třeba i z bývalé vlády. Vždy když má Zeman narozeniny, nosím mu knížky a jednu jsem mu přinesl i tentokrát. Přinesl jsem mu knížku od Sarrazina. Je to knížka, kterou jsme si ověřili, že ji nemá. Ono to není jednoduché, protože on je hrozně sečtělý. Minule jsem mu jednu přinesl, a on mi říká díky, ale tu už mám dvakrát," vysvětloval Havlíček, že u exprezidenta musí nad dárky přemýšlet.

Jaký vztah má s Milošem Zemanem? "Já znám Miloše ještě z doby docela dávno, když byl tehdy předsedou parlamentu, to jsme se občas potkávali. Poté z politiky na čas odešel, ale i když jsme ho pozvali s podnikateli na nějaké setkání, vždycky přijel. Považuji ho za svého přítele," prozradil.

Vyhození Ivana Bartoše bylo jako z páté cenové

Při otázce na současnou politickou situaci opět přiostřil. "Sledujeme rozklad nejen pětikoalice, ale i celé vlády. Ukazuje se, že celý pětikoaliční projekt je úplný nesmysl. Spojit vás může nenávist, ale nemůžete s tím vydržet dlouho. Ukazuje se, že spojit pět stran nemůže dlouho fungovat," myslí si muž, který dlouhodobě tepe vládní koalici.

Nit suchou nenechal ani na samotném premiérovi. "Ve vládě chybí kompetence, osobnosti i lídr, což vidíme i nyní na trápení premiéra Petra Fialy. Pan Fiala nikdy nebyl a ani není lídr, což vidíte na trapném ukončení ministra Bartoše. Způsob, jakým se to udělalo, to je, jako když vyhazujete štamgasta z páté cenové skupiny," nebral si Havlíček servítky.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy