Trendy
Karel Heřmánek Love Island 2024 Výměna manželek 2024 Clash of the Stars 9

Kde sledovat olympiádu v Paříži: Za kompletní program si budete muset připlatit

Kde sledovat LOH v Paříži 2024: Kompletní pokrytí nabízí Max a Eurosport
Zdroj: Warner Bros. Discovery
Předchozí Další
+ Dalších 19 fotografií
OLYMPIÁDA

Největší sportovní událost se nezadržitelně blíží. Letní olympijské hry v Paříži 2024 netrpělivě vyhlížejí všichni sportnovní fanoušci. Kde je ovšem sledovat, pokud zrovna nemíříte do francouzské metropole? Kompletní program bude k dispozici jen vlastníkům programů Eurosport či videoplatformy Max. Česká televize bude mít licenci jen na některé přenosy.

Letní olympijské hry v Paříži startují v pátek 26. července 2024 a končí v neděli 11. srpna. Češi na ně nakonec vyslali 113 sportovců, kteří se utkají o medaile, jimiž se zapíší do historie.

Kde sledovat olympijské hry v Paříži

Jedním z největších vrcholů letního schématu České televize budou živé přenosy z olympijských her v Paříži. "I letos – stejně jako v posledních letech – máme v rámci olympijského vysílání ambici pokrýt veškeré závody a zápasy, v nichž se představí čeští olympionici," uvedl výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský pro web ČT24.

ČT sport zachytí také většinu medailových soubojů, a nabídne tak více než tři sta dvacet hodin přímých přenosů doplněných o záznamy, rozhovory, reportáže a vstupy přímo z dějiště her. "Ačkoliv má ČT oprávnění vysílat olympijské soutěže pouze na jednom programu, podařilo se nám domluvit výjimku, díky níž můžeme v případě časového souběhu dvou bojů o medaile s českou účastí pro živé vysílání využít i internetový stream," dodal Ponikelský.

Olympijské hry na Max

Kompletní pokrytí všech přenosů, které nebudou k vidění na ČT, nabízí placený Eurosport. Na jeho kanálech Eurosport 1 a Eurosport 2 by měl být k vidění veškerý program z Paříže. Jak tento balíček pořídit, se odvíjí od vaší televize a poskytovatele služeb. Po dobu trvání olympiády navíc vzniknou dočasné internetové stanice Eurosport 3 až Eurosport 9, které zajistí, aby Eurosport pokryl kompletní program LOH.

Novinkou je možnost sledovat olympiádu na placené streamovací platformě Max, která kromě živých přenosů poskytne i záznamy a sestřihy toho nejlepšího. Zároveň nabízí takzvané medailové upozornění, takže vám neuteče žádný okamžik zlaté medaile. Když se budete dívat na přenosy z olympijských her, objeví se vám přímo v přehrávači oznámení, jež můžete zavřít, nebo spustit.

Letní paralympijské hry

Letní paralympijské hry 2024, oficiálně XVII. letní paralympijské hry, se konají letos také v Paříži. Slavnostní zahájení proběhne 28. srpna a ukončeny budou 8. září.

Je pravděpodobné, že i zde pokryje zápasy a závody minimálně českých sportovců Česká televize či ČT Sport. Paralympiádě se bude rovněž pravděpodobně věnovat i Eurosport a Max.

Online přenosy i záznami by pak měly být také dostupné na uficiálním YouTube kanálu Paralympic Games.

Letní olympijské hry Paříž 2024

Letní olympijské hry se uskutečnily od pátku 26. července 2024 do neděle 11. srpna 2024. Místem konání byla Paříž, která tento sportovní svátek hostila už v letech 1900 a 1924. Čeští olympionici odhalili kontroverzní kolekci pro Paříž.

Medaile na LOH

Český olympijský tým se v umístil v pořadí národů na 28. místě. Češi získali celkem 3 zlaté medaile (kanoista Josef Dostál, kanoista Martin Fuksa, tenisté Tomáš Macháč a Kateřina Siniaková) a dvě bronzové (atletka Nikola Ogrodníková a kordisté Jiří Beran, Jakub Jurka, Martin Rubeš a Michal Čupr)

LOH Tokio 2020 | ZOH Peking 2022 | LA 2028


Související články

Další články

Nejnovější kauzy