Trendy
Karel Heřmánek Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Love Island 2024

Matka nechala brečící batole v rozpáleném autě. Zasahovat musela policie

Ilustrační fotka.
Zdroj: Profimedia
děti

Případů, kdy rodič nechá své dítě v rozpáleném autě, bohužel ani přes častá varování policie neubývá. Sociální sítě nyní oblétlo video, kdy žena nechala batole v autě na přímém prudkém slunci a zasahovat musel kolemjdoucí, který přivolal policii. "Je normální, že na sluníčku jako kráva, v tmavém autě, je batole, který tady už 15 minut řve?" rozčiloval se muž. 

Případ, který mohl skončit velkou tragédií, řešila policie v Uhříněvsi u Prahy. Žena nechala své dítě v rozpáleném autě na plném slunci. Křičícího batolete si všiml kolemjdoucí, který zavolal policii. Nejdříve muž vyčkával, zda si matka pouze na chvilku neodskočila a nevrátí se, což se ale nestalo.

"Je normální, že na sluníčku jako kráva, v tmavém autě, je batole, který tady už 15 minut řve? Já čekám, jestli někdo přijde, a nikdo nepřišel. To se snad nemůže dít v tomhle světě, ne?“ rozčiloval se kolemjdoucí, který video zveřejnil na sociální sítě. "Okénka byla otevřená. Dítě mělo určitě vzduch. Ale muselo mu být sakra vedro. Mně bylo i venku,“ napsal k příspěvku.

Na místo musela dorazit policie

Vzhledem k tomu, že se k vozidlu dlouhou dobu nikdo nevracel a dítě plakalo, uchýlil se k ráznému řešení a zavolal policisty. "Měli byste matce říct, že tohle není normální. Evidentně svoje dítě miluje, ale mohla by ho zabít svojí blbostí. Teď už musím jít," apeloval muž na policisty. Jakmile hlídka dorazila, žena se k autu vrátila zpět.

Nechat dítě v rozpáleném autě v takto vysokých teplotách je velmi nebezpečné. "Reflexní mechanismy jsou ještě nezralé a termoregulace není u dětí plně vyvinutá. Rychle proto dochází k přehřátí organismu a vyčerpání. Dítě se nejdříve potí, pak dochází k motání hlavy, křečím z horka, apatii a poruše vědomí,“ vysvětlila lékařka Barbora Truksová Zuchová pro iDnes.cz.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy