Trendy
Karel Heřmánek Love Island 2024 Výměna manželek 2024 Clash of the Stars 9

Mladík v autě zmasakroval rodinu: Otec na místě zemřel, matka a tři děti bojují o život

Tragická nehoda na Českolipsku: Otec rodiny na místě zemřel, matka a tři děti bojují o život
Zdroj: HZS Libereckého kraje/koláž eXtra.cz
Nehoda

Ve čtvrtek v půl jedenácté večer se stala tragická nehoda u Obory na Českolipsku. Mladík v osobním autě vjel ve velké rychlosti do zatáčky a v protisměru se srazil s dodávkou, ve které cestovala pětičlenná rodina. Jak informovala TV Nova, řidič dodávky na místě zemřel, jeho manželka byla těžce zraněna a jejich tři děti bojují o život.

Hrůzostrašná dopravní nehoda se stala ve čtvrtek kolem půl jedenácté večer u Obory na Českolipsku. Teprve dvacetiletý řidič se snažil dohnat svého kamaráda v jiném voze, jak informovala TV Nova. Své řízení ale nezvládl, vjel do protisměru a ve vysoké rychlosti smetl dodávku v pravotočivé zatáčce. Ve voze cestovala pětičlenná rodina vracející se z tábora.

"20letý řidič v osobním vozidle vjel vysokou rychlostí do pravotočivé zatáčky, neudržel se u pravé krajnice a vyjel z ní do protisměru, kde se čelně střetl s dodávkovým vozem, ve kterém cestovala pětičlenná rodina," uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková pro TV Nova s tím, že veškerou dokumentaci převzala kriminální policie.

Dvě osoby zůstaly po nárazu zaklesnuté v autě. "Museli jsme je vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Použili jsme metodu třídění zraněných osob podle závažnosti. Dále jsme provedli zajištění místa a protipožární opatření," uvedl pro web TN.cz mluvčí hasičů Radek Hon.

Otec zemřel, děti jsou v kritickém stavu

Na místě nehody zasahovalo pět sanitek, na pomoc přiletěly i vrtulníky z Prahy a Hradce Králové. I přes snahu lékařů řidič dodávky zemřel. "Dva pacienty v těžkém stavu jsme transportovali na traumacentrum Krajské nemocnice Liberec, tři děti jsme pak vrtulníky transportovali do pražských nemocnic na dětská traumatologická centra. Všichni zranění byli v kritickém stavu. Bohužel jedna osoba svým zraněním na místě podlehla," uvedl pro web TN.cz mluvčí záchranářů Petr Matějíčka.

Náročný zásah a vyšetřování na místě nehody zabraly záchranným týmům a policii sedm hodin. Po celou dobu byla silnice u Doks zcela uzavřená, jak informovali hasiči Libereckého kraje na svém Facebooku.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy