Trendy
Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Love Island 2024 5 let od smrti Karla Gotta

Nemohoucí Jan s ALS krůček před smrtí: Zrušil sebevraždu, teď se raduje z narození dcery

Jan Kavalír bojuje s nevyléčitelnou nemocí ALS.
Zdroj: Instagram M. Kavalír
Předchozí Další
+ Dalších 16 fotografií
Nemoc

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33), který bojuje s nevyléčitelným onemocněním ALS, letos v dubnu zrušil asistovanou sebevraždu. Dozvěděl se totiž, že je jeho manželka Martina těhotná. Před několika dny přivedla Martina na svět dcerku Elišku a na sociální sítě sdílela dojemné fotografie novorzence i šťastného Honzy.

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír prožívá v posledních dnech přes svůj těžký osud obrovskou radost. Narodila se mu totiž dcerka Eliška, kterou má s manželkou Martinou.

„Nic není víc než láska. K vašim blízkým i k sobě samému. Tato fotka pro mě bude vždy znamenat, proč jsem na tomto světě. Eli si počkala i Honzík počkal. Moc vás miluji, jste moje všechno. Je krásné být rodinou,“ napsala Martina na sociální sítě.

Zrušil eutanazii

Jan Kavalír už sedm let trpí nevyléčitelným onemocněním ALS, tedy amyotrofickou laterální sklerózou, která poškozuje nervové buňky v mozku a míše. O diagnóze se dozvěděl během Vánoc v roce 2017, tedy v době, kdy byl již sedm měsíců ve šťastném vztahu právě s Martinou.

ALS mu lékaři potvrdili v březnu 2018. Dvojice spolu i přes náročnou situaci zůstala a Martina o Jana láskyplně pečuje. V dubnu 2024 měl Kavalír podstoupit asistovanou sebevraždu ve Švýcarsku, nakonec k ní ale nedošlo. Podle informací Blesku se totiž Martina v březnu dozvěděla, že je těhotná. Honza tak eutanazii i přes neskutečné bolesti zrušil a nyní se může radovat z dcerky. A to i přesto, že v současné chvíli už může jen ležet a hýbat očima.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy