Trendy
válka na Ukrajině StarDance 2024 Výměna manželek 2024 Love Island 2024

Nový grantový program Správný start: Tesco se zaměřilo na pomoc dětem a mladým lidem

Společnost Tesco nedávno oficiálně představila svůj nový grantový program s názvem Správný start, který je cílen na podporu charitativních projektů zaměřených na děti a mladé lidi, zejména ty, kteří čelí složitějšímu startu do života. Na rozhovor s ambasadorkou programu a generální ředitelkou Tesco ČR Katarínou Navrátilovou pro eXtra.cz se můžete podívat v úvodním videu.  

Společnost Tesco patří mezi přední maloobchodní řetězce v České republice a dlouhodobě se věnuje společensky odpovědnému podnikání. Prostřednictvím svých programů podporuje různé iniciativy v oblasti zdraví, vzdělávání, ochrany životního prostředí a komunitního rozvoje. Tesco nyní představilo nový grantový program Správný start, který je zacílen na děti a mladé lidi, kteří čelí složitějším podmínkám na začátku svého života.

Program Správný start navazuje na úspěchy iniciativy "Vy rozhodujete, my pomáháme", která za uplynulých 15 kol rozdělila podporu tisícům projektů po celé České republice.

Katarína Navrátilová o Správném startu

Ambasadorka programu a generální ředitelka Tesco ČR Katarína Navrátilová v rozhovoru pro eXtra.cz prozradila, co ji k vytvoření "Správného startu" inspirovalo. "Inspirací jsou děti, ty jsou budoucnost naší společnosti," řekla Katarína. Generální ředitelka následně přiblížila, jaké typy programů by projekt mohl podpořit. "Mnohokrát se jedná o psychickou podporu, takže mít opravdu profesionály. A mnohokrát jsou to jen volnočasové aktivity, protože jsou lokace, kde je málo místa, kde se buď děti nebo mladí mohou potkávat, takže to spektrum je široké," uvedla generální ředitelka. Co dalšího prozradila ambasadorka programu, se dozvíte v úvodním videu.

Zástupci odborného garanta a neziskových organizací

Odborným garantem programu Správný start je Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS), která se již mnoho let věnuje podpoře neziskových organizací a zlepšování životních podmínek dětí, mladých lidí i celých komunit. Spolupráce s NROS zajišťuje, že prostředky z grantového programu budou směřovat na projekty s dlouhodobým přínosem a skutečným dopadem.

"Máme velkou radost, že grantový program Nadačního fondu Tesco bude i nadále pokračovat a NROS toho může být součástí. Podpora prostřednictvím tohoto programu se pro neziskové organizace ukazuje jako nepostradatelná, a to zejména při financování fakultativních činností organizací. Již několik posledních kol bylo zřejmé, že klíčovou cílovou skupinou jsou děti. Proto považujeme za logický krok zacílení programu právě na děti a mladé lidi a jejich dobrý start do života a moc se těšíme na pěkné projekty, které bude možné realizovat právě díky Správnému startu,“ sdělila Gabriela Vondrušová, ředitelka NROS.

Další zástupci odborného garanta a neziskových organizací jsou Denisa Krausová, vedoucí sociální pracovnice, Charita Písek, Adéla Červená, manažerka komunikace, Zdravotní klaun, Lenka Dvořáková, zakladatelka, Colben.

Vítězné projekty získají 45 000 Kč v každém ze 70 regionů podle okresů. Program proběhne dvakrát ročně, celkově Tesco podpoří lokální projekty částkou 6,3 milionu korun ročně. O výběru nejlepších projektů rozhodnou stejně jako dříve zákazníci prostřednictvím hlasování v prodejnách. Tesco tím zachovává úspěšný model zapojení široké veřejnosti. Nyní probíhá přihlašovací fáze a organizace mohou své přihlášky posílat až do 8. listopadu.

I vy budete moci hlasovat, a to od 20. 1. do 16. 2. 2025 ve všech prodejnách Tesco.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy