Trendy
Karel Heřmánek Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Love Island 2024

Objaly jsme se a pak na nás naběhla s nožem: Svědectví kamarádky útočnice z Domažlic

V základní škole v Domažlicích došlo k útoku.
Zdroj: Policie ČR
svědectví útoku

Útok nožem v základní škole v Domažlicích v úterý šokoval celé Česko. Třináctiletá žákyně tam napadla své spolužáky. Ti byli převezeni do nemocnice. Se svou vzpomínkou na osudný den se nyní svěřila kamarádka útočnice. Podle ní nic nenasvědčovalo tomu, že dotyčná něco chystá. "Objaly jsme se a rozloučily. Za minutu přišla s nožem dovnitř,“ řekla patnáctiletá Anna pro Novinky.cz.

Jedna ze základních škol v Domažlicích si v úterý prošla děsivou událostí. Jedna z žaček tam zničehonic napadla nožem své spolužáky. Ti byli odvezeni do nemocnice a útočnice zpacifikována.

Na celý incident vzpomíná kamarádka útočnice. Patnáctiletá Anna se z celé události doteď nemůže vzpamatovat. „Je to šok. Teď se opravdu bojím,“ přiznala pro Novinky.cz.

Ptala se mě na spolužáky, pak se na něj vrhla

S útočnicí, která byla o dva roky mladší, si přitom byly opravdu blízké. „Byla jsem snad jediným člověkem, se kterým se bavila. Možná ještě jednu kamarádku měla, jinak ale nikoho,“ řekla Anna.

Podle ní navíc nic nenasvědčovalo tomu, že spolužačka provede podobnou věc. „O ničem nemluvila. Ani nenaznačila, že by něco takového chtěla udělat. Jediné, na co se mě ptala, jestli přijde jeden spolužák. To bylo celé,“ vzpomíná kamarádka dívky.

Před začátkem vyučování se obě sešly. „Objaly jsme se a rozloučily. Za minutu přišla s nožem dovnitř,“ popsala roztřeseným hlasem Anna.

Útočnice pak našla zmíněného chlapce a vrhla se na něj. „Bylo to hrozné. Zvedla ruku a snažila se ho bodnout do břicha. Jako kdyby ho chtěla zabít,“ řekla dívka. V celé věci však dobře zareagovali vyučující, kteří agresorku rychle zastavili. Následně si ji převzali přivolaní policisté.

Dívka měla mít podle Anny rodinné i osobní problémy, jež trvaly delší dobu. Sama Anna se nyní bojí. "Nejhorší to bylo v úterý večer. Bála jsem se dokonce i doma v kuchyni. Musela jsem si hned rozsvítit nebo si vzít aspoň telefon. A mám strach taky chodit do školy,“ dodala.

Útočnici převezli do nemocnice

Nezletilá dívka podezřelá z pobodání dvou spolužáků skončila v nemocnici s "režimovým opatřením". V úterý ji tam po výslechu a po provedení prvotních úkonů vyšetřování převezli policisté. Kriminalisté událost vyšetřují pro podezření z pokusu o vraždu, informovala ve středu v tiskové zprávě policejní mluvčí Pavla Burešová. Dvě děti, které utrpěly při útoku zranění, byly v úterý propuštěny po ošetření z nemocnice domů.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy