Trendy
válka na Ukrajině StarDance 2024 Výměna manželek 2024 Love Island 2024

OBRAZEM: Dům sekty, kde při porodu zemřela mladá maminka Linda. Obývák jako z dob hippies i letní hotel

+ Dalších 20 fotografií

Redakce eXtra.cz se vypravila do sídla komunity Ohnivý drak. Ta se dostala do povědomí lidí především po tragické smrti maminky Lindy, která zemřela po domácím porodu. Na místě vzniklo ohniště, které rodičku má připomínat, jak uvedl neformální vůdce uskupení Lukáš Stančík.

V západočeských Plasech sídlí komunita Ohnivý drak. V ní pobývala i maminka Linda, která tam porodila při domácím porodu holčičku. Jenže poté se jí nedostalo základního ošetření a po několika hodinách zkolabovala. Ani rychle přivolaná pomoc už jí bohužel nepomohla a Linda následně v nemocnici prodělala mozkovou smrt, načež byla odpojena od přístrojů. Dítě bylo pak předáno do pěstounské péče.

Máme tu i hotelový pokoj, chlubí se Stančík

Redakce eXtra.cz se na místo tragické události vypravila. "Jsme v hlavním městě Československa, kde politika nehraje žádnou roli. Jsme v hlavním městě Plas Vegas. Je tu kultura, je tu park, abychom tu mohli žít jako civilizovaní lidé. Sdílíme spolu peníze a všechno dohromady. Není tu žádná hierarchie," řekl nám neformální vůdce Ohnivého draka a kontroverzní postava Lukáš Stančík.

"Dům obývá sedm nebo osm lidí. Máme tu hotelový pokoj, který je určen pro hosty, ale jen v letním období, protože to není udělané k tomu, aby to bylo obývané v zimě," provází nás po pozemku, který je na první pohled pěkně upravený.

"Linda, která zemřela, měla ráda zapalování ohně, takže jsme tu udělali pěkné ohniště. Vše je tu určené pro setkávání a kdokoli je tu vítán a může se vším disponovat. Nemáme tu žádné vstupenky, podmínky nebo pravidla," říká dále Stančík.

U domu lze nalézt také malé jezírko, lavičku v barvách české trikolory nebo Stančíkův karavan, kde pobývá. Vedle skleníku je improvizovaný záchod. Jak to na místě vypadá, se podívejte ve fotogalerii.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy