Trendy
Karel Heřmánek Love Island 2024 Výměna manželek 2024 Clash of the Stars 9

Opilý podnikatel smetl maminku s malou dcerkou, žena nepřežila. Vymlouval se na manželku, která prý utekla z auta

Tragická nehoda na Sokolovsku otřásla i záchranáři.
Zdroj: Policie ČR
Předchozí Další
Tragédie

Tragická nehoda, která otřásla i samotnými záchranáři. Opilý podnikatel Martin D. (42) srazil ve středu večer u Lomnice na Sokolovsku cyklistku Báru V. (†38) a její dceru (9), jak informovala Policie ČR na svém webu. Maminka zraněním podlehla. Záchranáři, kteří byli na místě nehody, se dokonce rozhodli pro rodinu vyhlásit veřejnou sbírku. Vybráno bylo už přes 312 tisíc korun.

Tragická událost se odehrála ve středu kolem 21. hodiny v době, kdy maminka Bára jela na kole s dcerou z koupaliště. Opilý podnikatel Martin D. se v osudnou chvíli vydal se svým vozem z restaurace a mladou ženu s její dcerou smetl na rovném úseku.

"Při tragické dopravní nehodě přišla o život osmatřicetiletá cyklistka. Řidičem vozidla značky Mercedes byl dvaačtyřicetiletý muž, který měl pozitivní dechovou zkoušku s výsledkem 1,64 promile alkoholu. Původně tvrdil, že auto neřídil, ale policisté následným šetřením potvrdili, že tomu tak bylo," uvedla Policie ČR na sociálních sítích s tím, že opilý šofér se měl údajně vymluvit na rodinného příslušníka. Tvrdil, že vůz řídila jeho manželka, která prý z místa nehody pak utekla.

Maminka Bára na místě zemřela

Maminku Báru, jež měla před sebou nejméně polovinu života, záchranáři už nedokázali oživit. "Při dopravní nehodě utrpěla bohužel osmatřicetiletá cyklistka zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehla. Nezletilá cyklistka utrpěla zranění, se kterými byla letecky transportována do nemocnice," uvedla policie na svém webu.

Sokolovští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů usmrcení z nedbalosti a ublížení na zdraví z nedbalosti. Nehoda nenechala chladným ani zasahujícího hasiče Tadeáše Barfuse, který byl u neštěstí jako první. Otřesený zůstal i jeho kamarád, policista Jakub Hollý. Společně se rozhodli uspořádat veřejnou sbírku pro rodinu zesnulé maminky.

Dojemné gesto záchranářů

"Byl jsem na místě zásahu jako první, jsem hasič HZS Sokolovská Uhelná právní nástupce a.s. S kolegou, policistou PČR Sokolov Jakubem Hollým, který u nehody také zasahoval, jsme se rozhodli, že pro pozůstalou rodinu založíme sbírku. Další osud rodiny nám není lhostejný a chtěli bychom jim alespoň trochu usnadnit tuto tragickou situaci," uvedl Barfus. Společnými silami se vybralo již přes 312 tisíc korun, cílová částka byla 221 tisíc korun. Češi tak opět projevili nebývanou solidaritu.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy