Trendy
Karel Heřmánek Love Island 2024 Výměna manželek 2024 Clash of the Stars 9

Pirátská rebelka Markéta Gregorová schytala bídu za videoklip o drogách. Byl to kofein, říká o bílém prášku a nechápe kritiky

Europoslankyně Markéta Gregorová (Piráti) spustila kontroverzi svou písní Dojezdy, ve které zpívá o ideální droze, která nemá negativní účinky. "Neumím si představit, co se děje v hlavě člověku, který tu písničku vezme vážně. Navíc když to hraje 21letá holka na růžové ukulele. V politice se bohužel tyto věci neodpouštějí. Já jsem přišla z Brna, kde si děláme legraci ze všeho a ze všech, a netušila jsem, že to bude někdo takto hrotit," řekla v pořadu eXtra Host. 

Pirátská europoslankyně Markéta Gregorová je známá jako stranická rebelka. Kontroverzi vyvolala před pár lety svou písní Dojezdy, ve které se snaží vymyslet "ideální drogu". "Přišlo mi vtipné vymyslet písničku, co by lidstvo dělalo, kdyby mělo drogu snů bez těch negativních dopadů," říkala politička v pořadu eXtra Host.

Markéta Gregorová: Kokain jsem na videu nešňupala

"Je to vtip a nadsázka a myslím, že většina lidí to pochopila. Nějací neonacisti to však vystříhali a dali to tam jako důkaz, že jsem feťačka. Tehdy se mě zastal Jiří X. Doležal. On si tam všiml toho, co ty lidi ignorovali. Jak tam je ten záběr, kdy si mám jakoby šňupnout bílého prášku, tak vedle toho je obří lahvička s nápisem kofein. Ten jsem samozřejmě nešňupala, nejsem blázen," popsala Gregorová.


"Nechápu, jak někdo může tvrdit, že tam byl kokain, když je tam napsáno kofein. Neumím si představit, co se děje v hlavě člověku, který tu písničku vezme vážně, navíc když to hraje 21letá holka na růžové ukulele. V politice se bohužel tyto věci neodpouštějí. Já jsem přišla z Brna, kde si děláme legraci ze všeho a ze všech, a netušila jsem, že to bude někdo takto hrotit," dodala s tím, že je na druhou stranu hrdá, že je to jedna z jejích největších kauz.

"Protože v tom případě dělám něco dobře. Ostatní mají korupci a já hrála na růžové ukulele," řekla se smíchem.

Následně okomentovala kauzu brněnské primátorky Markéty Vaňkové, která na videu, jež se začalo šířit sociálními sítěmi, stojí u bílého prášku. "Jsem ráda, že ODS tímto způsobem prolamuje tabu. Kdyby se tam objevil nějaký Pirát, musel by hned odstoupit a brodit se kanály, ale u této strany to prošlo. Nyní se můžeme bavit o tom, jaká je nebezpečnost těch látek a jestli by dekriminalizace nebyla lepší než černý trh," myslí si politička.

Pr*at podle političky není sprosté slovo

Posléze komentovala další kontroverzní moment, když přišla na demonstraci s transparentem "Chceš pr*at?". "Já jsem tam šla se svým tehdejším přítelem. Já jsem tam šla s nápisem 'Chceš pr*at?' a on tam měl 'Ano'. Demonstrace nemají být o tom, že tam přijdete a budete co nejvíce neviditelní. Mají buřit, křičet a být hlasité. Ten transparent mi přišel hlavně vtipný, ale já mám specifický druh humoru. I takto může vypadat ten souhlas. Já se zeptám, on řekne ano, v tom případě můžeme jít na to," řekla Gregorová.

"Co je mi líto, že místo abychom se se Světlanou Witowskou bavili o problematice znásilnění a zneužívání, tak se mi vysmála za to, že si myslím, že pr*at není sprosté slovo," přidala historku z rozhovoru se známou moderátorkou.

Doporučené video: Celý rozhovor s Markétou Gregorovou

"Podle komentářů je to generační a lokální věc. Středočeský kraj to má za hodně sprosté slovo a naopak v Brně je to ok. Starší lidé to považují za hrubější a naopak mladší méně. Moje maminka mi řekla, že pr*at je méně sprosté než šu*at," zamyslela se dále nad významem slova.

"Připadá mi škoda, že paní Witowská nedokázala přijmout variantu, že lidé mohou vnímat slova různě, a místo toho přišel výsměch," dodala.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy