Trendy
válka na Ukrajině kauza Kramný Honeymoon – líbánky k nepřežití

Počasí jako na houpačce. Česko sevřou úmorná vedra, pak přijdou další bouřky

Meteorologové rozšířili výstrahu před vedry: Bude platit v pondělí a úterý
Zdroj: Profimedia
Předchozí Další
výstraha

Českou republiku svírají velká vedra. Český hydrometeorologický ústav na svých stránkách rozšířil výstrahu, která bude platit až do úterý. V úterý sice přes naše území přejde studená fronta, na výrazné ochlazení si však ještě budeme muset počkat. 

Český hydrometeorologický ústav varuje před velmi vysokými teplotami, které sužují Českou republiku. Na svých oficiálních stránkách rozšířil výstrahu, která bude platit i během úterý. V úterý zůstává varování platné pro východní část republiky, konkrétně ve Zlínském a částech Jihomoravského, Olomouckého a Moravskoslezského kraje.


Lidé by měli dbát na dostatečný přísun tekutin

V pondělí byla výstraha platná v Praze, v částech Středočeského, Ústeckého, Jihomoravského, Zlínského a Olomouckého kraje. V úterý má dorazit studená fronta, k většímu ochlazení však nedojde. "V úterý přejde přes Česko k východu studená fronta. Přinese víc oblačnosti, místy se vyskytnou přeháňky nebo i bouřky, ale výrazně se neochladí,“ uvedli.

Při takto vysokých teplotách by lidé měli snížit svou fyzickou aktivitu a dbát na pitný režim. "Při vlnách veder bychom z ruky neměli pouštět láhev s vodou a při zvýšené fyzické zátěži zvýšit denní příjem tekutin klidně i dvojnásobně. Při teplotách přes 35 °C se udává, že bychom každou hodinu měli přijmout 0,25 litru vody," uvedla Dagmar Honsová pro eXtra.cz.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy