Trendy
Výměna manželek 2024 Love Island 2024 5 let od smrti Karla Gotta StarDance 2024

Policie zatkla vůdce sekty Ohnivý drak: Muž, v jehož domě po porodu zemřela maminka Linda, čelí několika obviněním

Ilustrační foto.
Zdroj: profimedia
Obvinění

Policisté zadrželi vůdce sekty Ohnivý drak z Plas na Plzeňsku, kde v září zemřela rodička při domácím porodu. Šestačtyřicetiletého muže policisté obvinili ze spáchání hned několika přečinů a podají návrh na vzetí obviněného do vazby, jak píše na svých stránkách policie.

Policisté přijali od září několik desítek oznámení o protiprávním jednání osoby, která vystupovala prostřednictvím svých videí zveřejněných na sociálních sítí. Je to vůdce sekty Ohnivý drak Lukáš Stančík z Plas na severním Plzeňsku.

Muž byl podle policejní mluvčí Evy Červenkové obviněn ze spáchání pěti přečinů: šíření poplašné zprávy, pomluva, vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod a podněcování k trestnému činu. Policie podá návrh na vzetí obviněného do vazby, jak píše na svých stránkách policie.

Nevydařený domácí porod

Poprvé se o Ohnivém drakovi začalo mluvit poté, co v domě sekty došlo v září k tragédii. Mladá maminka Linda zemřela po nevydařeném domácím porodu, při němž byla dlouhých dvanáct hodin propojená pupeční šňůrou s novorozencem. Během porodu byly v domě spolu s Lindou její partner Marián, dula a dvě kamarádky.

„Lindě ale nevyšla placenta. Neměla už další kontrakce. Asistentka jí řekla, že placenta vyjde později. Tak jsme šli všichni spát. Evelínka ještě nebyla odstřižená od pupeční šňůry,“ popisoval Marián v jednom ze svých příspěvků na sociálních sítích. Další den byla Linda převezena do nemocnice, protože kolabovala. O pár dní později zemřela. Holčička Evelínka byla předána pěstounům.

Obviněný muž v září zveřejnil video, v němž tvrdí, že domácí porod proběhl normálně, žena byla v pořádku, doprovázely ji další ženy. V pondělí ale zkolabovala. V tu chvíli byla stále spojena s dítětem pupeční šňůrou, uvedl ve videu.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy