Trendy
Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Oktagon 61 Love Island 2024

Přemnožené vosy otravují lidem život: Zbavte se jich pomocí triku s papírovou taškou

Vosy.
Zdroj: Pixabay
Předchozí Další
+ Další 4 fotografie
Přemnožení

Vosy v letních teplotách rozhodně dokážou potrápit. Magnetem jsou pro ně hlavně sladké pokrmy i nápoje. Na tento hmyz však fungují osvědčené rady, které můžete použít i u vás doma. Patří mezi ně například vůně citrusů, hřebíčku či česneku, nebo když zmačkáte papírovou tašku a někam ji pověsíte, jak poradila manželka zpěváka Radka Bangy Veronika na Instagramu.

Letošní rok mají vosy žně. Podle informací Hospodářských novin například vyjížděli hasiči v Chebu k likvidaci agresivních vos 260krát, což je více než osmkrát denně. Za přemnožení hmyzu může mírnější zima, aspektů je však více.

Na internetu existuje spousta babských rad, jak se otravných vos zbavit. Mezi klasické tipy patří například umístit do zahrady či domu a bytu koření jako hřebíček nebo pepř. Důležité je koření podrtit v hmoždíři, aby se rozvonělo. Zabírá také česnek a citrusy.

Trik s taškou

Manželka Radka Bangy Veronika přišla i s dalším osvědčeným tipem. Na Instagramu vysvětlila, že stačí doma najít papírovou tašku a tu zmačkat, čímž se vytvoří dojem falešného vosího hnízda. Posléze ji zavěsit na strom nebo něco jiného blízko stolu a vosy se budou držet dál, protože nepůjdou tam, kde už se nacházejí "jiné vosy".

Možné jsou ale i další varianty. „Vosy odrazuje vůně některých kvetoucích rostlin, jako jsou měsíčky, muškáty nebo penízky. Vysaďte tyto odrůdy poblíž svého domova, a zejména tam, kde jste dříve vídali vosy,“ napsal web The Spruce. Vosy nemají rády ani mátu peprnou nebo bobkový list. Doma si také můžete udělat provizorní past na vosy z PET lahve, do níž se dá třeba sladká limonáda.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy