Trendy
Karel Heřmánek Love Island 2024 Výměna manželek 2024 Clash of the Stars 9

Prezident trpí smůlou na mluvčí: Po náhlém konci Řehákové odchází i Hromádková

Další mluvčí Petra Pavla odchází.
Zdroj: Koláž eXtra.cz/Se souhlasem TV Nova/Pavel Dvořák/Profimedia
Předchozí Další
+ Dalších 7 fotografií
škatulata

Prezident si zřejmě bude muset hledat novou mluvčí. Eva Hromádková totiž odchází k 1. srpnu na mateřskou dovolenou, jak uvádí ČTK. Pavlovým tiskovým mluvčím nadále zůstává Vojtěch Šeliga. Oba nastoupili společně do funkce před pěti měsíci, Hromádková tehdy nahradila Markétu Řehákovou. 

Prezident Petr Pavel se musí rozloučit s další mluvčí. Skončí Eva Hromádková, která jde 1. srpna na mateřskou dovolenou. Hromádková pracovala v odboru komunikace Kanceláře prezidenta republiky (KPR) od roku 2023, byla i součástí Pavlova týmu ve volební kampani, v němž působila jako mluvčí, jak píše ČTK. Předtím zastávala stejnou pozici v protikorupční organizaci Rekonstrukce státu.

Pavlovým tiskovým mluvčím zůstává Vojtěch Šeliga, jenž od roku 2020 pracoval v redakci CNN Prima News, dříve působil také v redakcích serveru Echo 24 a Týdeníku Echo.

Skončila rychle jako Řeháková

Na podzim loňského roku z pozice mluvčí odešla Markéta Řeháková. Ta provázela Pavla celou předvolební kampaní, po zvolení si ji prezident vybral jako svou mluvčí a šéfku hradní komunikace. Na začátku září 2023 tehdejší kancléřka Jana Vohralíková oznámila, že Řeháková končí ve funkci ředitelky tiskového odboru a zůstává prezidentovou mluvčí. I tuto pozici ale nakonec opustila ke konci října.

„Od začátku spolupráce s prezidentem Pavlem bylo mým hlavním cílem přispívat k pozitivnímu veřejnému mínění o jeho rozhodování a prezentaci. Důvodem mého odchodu z pozice tiskové mluvčí je snaha předejít spekulacím o uspořádání vztahů uvnitř prezidentské kanceláře, které se v uplynulých týdnech objevovaly ve veřejném prostoru. Jejich šíření by mohlo narušovat fungování prezidentského týmu a oslabovat celkový pozitivní dojem na veřejnosti, což by bylo v rozporu s mou dlouhodobou misí,“ potvrdila tehdy informace o svém konci v pozici mluvčí prezidenta Řeháková pro Deník N.

Nové uplatnění však našla rychle. Od ledna působí na ministerstvu zahraničí v pozici poradkyně vládního zmocněnce pro rekonstrukci Ukrajiny Tomáše Kopečného.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy