Trendy
Karel Heřmánek Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Love Island 2024

Rodiče nacpali do babyboxu šestiletou dceru: Učinili tak kvůli dluhům, na její narozeniny

Babybox v Polsku
Zdroj: Profimedia
případ

Policie ve Varšavě se musí zabývat zcela otřesným případem. Rodiče tam odložili do babyboxu svou šestiletou dceru, a to přímo v den jejích narozenin. Jak informuje deník Bild, pár se potýkal s nedostatkem peněz a plánovali začít nový život v Nizozemsku, a to bez jejich potomka. 

Rodiče už chtěli dívčiny věci vyhodit do popelnice

Zcela nepochopitelného jednání se dopustil pár ve Varšavě, který odložil svou šestiletou dceru do babyboxu, a to přímo v den jejích narozenin. Dívka se naštěstí dostala do péče jeptišek a případ se tak dostal k policii. V současné době setrvává v dětském domově a soudy rozhodnou, kam budou směřovat její další kroky.


Poté, co dívka jeptiškám prozradila, kde její rodiče přebývají, a dorazila k nim policie, přišel velký šok. Jak informuje zahraniční deník Bild, dvojice už stihla veškeré dívčiny hračky a věci naházet do černých pytlů a akorát se je chystali vyhodit do popelnic.

Plánovaný útěk do Nizozemska

Radek a Wola se měli potýkat s obřími dluhy. "Nevycházeli s penězi a měli spoustu dluhů. Před výplatou si brali půjčky. Neměli naprosto žádnou stabilitu. Radek jel do Nizozemska vydělat peníze a Wiola se starala o dům a dceru,“ uvedli jejich příbuzní pro deník Fakt.


V šoku jsou i sousedé, kteří už se o jejich hrůzném činu stihli dozvědět. "Nechápu a pravděpodobně nikdy nepochopím, co vedlo její rodiče k takovému kroku. Někdy jsou lepší a jindy horší dny, ale takové věci se nedělají. Je to nevinné dítě, které potřebuje péči a lásku. Matka, která miluje své vlastní dítě, takové věci nedělá. Pokud jste v obtížné situaci a máte problémy, musíte hledat pomoc, ale nezbavíte se vlastního dítěte,“ uvedli.

Dvojice se údajně chystala k ráznému kroku, a to odstěhovat se do Nizozemska, kde chtěli začít nový život. "Vedli dlouhou dobu život na dluh. Nyní je všechny přemohly, Radek navíc neplatil alimenty (na další děti, pozn. red.). Vycítil, že půjde do vězení a Wiola zůstane sama a nebude schopna se s tím vyrovnat, proto to udělal,“ dodal člen rodiny.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy