Trendy
Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Oktagon 61 Love Island 2024

Rohlík.cz pomáhá v oblastech zasažených ničivými povodněmi

Rohlík pomáhá v oblastech zasažených povodněmi
Zdroj: Rohlík.cz
Pomoc

V sobotu odpoledne Rohlík.cz doručil jídlo a pití do oblastí ohrožených povodněmi v Jihomoravském kraji. Potraviny a další nezbytnosti mířily především k hasičům, dobrovolníkům připravujícím pytle s pískem a členům krizových štábů, kteří se snaží zmírnit dopady povodní. Rohlík.cz tímto krokem usiloval o to, aby záchranné složky měly dostatečné zásoby a mohly se plně soustředit na svoji práci, jak stojí v tiskové zprávě, kterou má eXtra.cz k dispozici.

„Pozorně sledujeme celou situaci a chceme maximálně pomoci. Dokážeme podobnou pomoc nabídnout i dalším místům a krajům, nebo přivézt zásoby i hygienické potřeby v případě evakuace. Nabídli jsme tuto možnost také Ústřední povodňové komisi, aby se všichni mohli soustředit na řízení situace a nemuseli řešit zásobování jídlem a pitím,“ uvedl CEO Rohlíku Martin Beháň v tiskové zprávě, kterou má eXtra.cz k dispozici.

Rohlík.cz se tímto zavazuje pomáhat nejen v této fázi povodní, ale i v případě dalších krizových situací, které by mohly nastat. Společnost zůstává připravena reagovat na potřeby krizových štábů, evakuačních center a dalších organizací, které se podílejí na záchranných pracích.

Kromě toho se Rohlík stal také prvním, kdo doručil zásoby potravin do evakuačního centra v Jeseníkách v Moravskoslezském kraji, kde se připravovali na poskytnutí ubytování až pro 5000 lidí. Podobnou pomoc nabídla společnost také evakuačnímu centru v Šumperku. Dobrovolníkům a záchranným složkám pomáhal Rohlík rovněž v sobotu ve Středočeském a Moravskoslezském kraji, kde distribuce potravin a nápojů významně přispěla k obnově sil u záchranářů a jejich dalšímu efektivnímu nasazení v terénu.

O pomoci informuje společnost Rohlík.cz také na svých sociálních sítích.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy