Trendy
Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Love Island 2024 5 let od smrti Karla Gotta

Schillerová si vzala na mušku Pekarovou Adamovou. Lidé se šéfce TOP 09 smějí

Alena Schillerová si vzala na mušku Markétu Pekarovou Adamovou
Zdroj:  koláž eXtra.cz/Denisa Bartoňová, Profimedia
Předchozí Další
+ Další 4 fotografie
provokace

Místopředsedkyně hnutí ANO Alena Schillerová si tentokrát na TikToku vzala na mušku předsedkyni TOP 09 Markétu Pekarovou Adamovou a sdílela sestřih tiskové konference, na které šéfka Sněmovny chválí výsledky krajských voleb. Podle ní vládní strany zaznamenaly ve volbách solidní výsledek. Uživatelé sociálních sítí s ní ovšem nesouhlasí. „Nebyla tato dáma někde na jiné planetě v době voleb?“ ptají se.

„Hodnocení výsledků krajských voleb, jaké umí jen Markéta Pekarová Adamová,“ zní název videa, které Alena Schillerová sdílela na TikToku. Jde o sestřih tiskové konference, která se uskutečnila po volbách. Předsedkyně Sněmovny v něm hodnotí výsledky. „V tuto chvíli mohu říci, že TOP 09 ve volbách uspěla. Vládní strany mají v těchto volbách solidní výsledek. Opravdu solidní výsledek. Pokud jsem zaznamenala, dochází i k nárůstu počtu mandátů,“ zaznělo mimo jiné ve videu. „A to je i dobrá zpráva pro následující volby, které zajímají všechny v této zemi asi ještě o něco více. Totiž sněmovní volby v příští roce,“ pokračovala Pekarová Adamová.

Proti prohlášením předsedkyně TOP 09 postavila místopředsedkyně hnutí ANO titulky z novin, které tvrdily opak a výsledky voleb označily za debakl. Konkrétně strana Pekarové Adamové si v letošních krajských volbách skutečně pohoršila. Zatímco v roce 2019 získala 19 mandátů krajských zastupitelů, letos jich získala jen 16.

„To nemyslíte vážně“

Reakce uživatelů sociálních sítí tak na sebe nenechaly dlouho čekat. „Asi byla u jiných voleb než my ostatní,“ napsala na Facebooku Eva Simandlová. „Prosím vás, nebyla tato dáma někde na jiné planetě v době voleb? To přece nemůže myslet vážně,“ komentoval na TikToku uživatel Happy Marcol77. "Co slovo, to perla, to je masakr, asi je jí horko z těch jejích svetříků," vtipkoval Ondřej. „Zřejmě s Fialou berou stejný matroš,“ přisadil si Josef.

Doporučené video: Alena Schillerová v pořadu eXtra Host:

Je ovšem nutné zdůraznit, že záznam z tiskové konference byl mírně sestříhaný. V originálním záznamu přirovnala Pekarová Adamová úspěch TOP 09 k debaklu, který utrpěli Piráti. Co se týče úspěchu vládních stran a jejich „solidního úspěchu“, měla šéfka Sněmovny na mysli to, že nedošlo k žádnému obrovskému propadu, opět také vynechala Piráty.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy