Trendy
Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Oktagon 61 Love Island 2024

Šéf sekty popsal hrůzy domácího porodu v Plasích. Byla nahá a celá zelená, vypadala mrtvá, říká o matce. Přežila jen zázrakem

Domácí porod v Plasích: Jak kdyby byla 20 dní pod vodou, popsal Lukáš S. záchranu mladé maminky
Zdroj: Profimedia
vůdce sekty

V Plasích na Plzeňsku došlo na začátku týdne k dramatické situaci. Mladá žena, která je součástí sekty Ohnivý drak, tam po porodu zůstala 12 hodin bez základního ošetření a propojená pupeční šňůrou s miminkem. Záchranáři ji i dítě museli převézt do nemocnice. Celé situaci byl přítomen Lukáš S., který si říká Král Šašek. „Zkoušel jsem ji probrat, díval jsem se jí do očí, nereagovala. Poplácal jsem ji po tváři, byla jako mrtvá. Jak kdyby byla 20 dní pod vodou," popsal pro Blesk dramatické momenty záchrany mladé maminky.

Dramatické vyústění měl domácí porod v Plasích na Plzeňsku. Mladá rodička, která je součástí sekty Ohnivý drak, tam byla po porodu holčičky ještě celých dvanáct hodin propojena s dítětem pupeční šňůrou.

Následně zkolabovala a i s dítětem ji museli oživovat záchranáři, kteří ji převezli ve vážném stavu do nemocnice. Posléze se měl otec dítěte snažit svého potomka ukrást ze zdravotního zařízení.

Lukáš S.: Byla na toaletě nahá a celá zelená

V domě, kde k porodu došlo, byl v té době i Lukáš S., který sám sebe označuje jako Král Šašek. Podle něj nedošlo ze strany sekty k žádnému pochybení a za nevydařený porod může démon, který nese jméno "Bába šedivá". Ta prý měla chtít novorozenou holčičku dokonce utopit.

„Běžel jsem na WC. Linda byla nahá, celá zelená, seděla na toaletě, kam jí děvčata dovedla. I když porodila den před tím v 11 hodin večer, byla ještě propojená s pupeční šňůrou s miminkem. Byla v bezvědomí,“ řekl nyní Blesku, jak se podle něj celá situace odehrála.

"Zkoušel jsem ji probrat, díval jsem se jí do očí, nereagovala. Poplácal jsem ji po tváři, byla jako mrtvá. Jak kdyby byla 20 dní pod vodou. Její partner a otec dítěte Marián zavolal pohotovost a jednali jsme podle toho, co nám říkali. Sundali jsme ji ze záchodu, položili na chodbičku a začali masáž hrudníku. Dělali jsme to do té doby, než přijeli hasiči,“ pokračoval.

„Masírovali jsme ji dál, ale nejevila známky, že by se probrala. Hasiči chtěli zkusit elektrošoky. Se záchrankou se vytelefonovalo, že se pupeční šňůra přestřihne. Udělalo se to ještě před příjezdem záchranky. Celou tu dobu držela moje partnerka v plínce miminko. To bylo v pořádku a dýchalo,“ dodal vůdce sekty Ohnivý drak.

Sousedé: Jsou to magoři, co chodí bosí do obchodů

O jejích členech nemají místní obyvatelé v Plasích valné mínění. „Jsou to magoři, chodí bosí i do obchodů,“ řekla jedna z místních Blesku. „Dům patří otci toho dítěte. Je místní, koupil si ho na hypotéku. Je to chytrý chlap, ajťák, ale zblbnul,“ uvedla další.

Lukáš S. se měl do domu nastěhovat zhruba před rokem. „Asi před třemi měsíci ho majitel domu Marián vyhodil. Zhruba před dvěma týdny se ještě s jedním chlápkem vrátil zpět. Celou tu dobu, co byl pryč, žil v dodávce u Kauflandu v Plzni,“ popsal jeden ze sousedů.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy