Trendy
Karel Heřmánek Love Island 2024 Výměna manželek 2024 Clash of the Stars 9

Tragická smrt mladé gymnastky u Boleslavi: Janka zůstala v hořícím autě, její přítel přežil

Zemřela slovenská gymnastka Janka Duchnovská.
Zdroj: Profimedia
Předchozí Další
Tragédie

Ve věku pouhých jednatřiceti let zemřela slovenská gymnastka Jana Duchnovská. Podle informací Nového Času přišla o život při automobilové nehodě v Česku. S přítelem zrovna jeli nedaleko Mladé Boleslavi, když nešťastně narazili do svodidel a auto začalo hořet. Zatímco muže se podařilo zachránit, Janu ne. 

Jana Duchnovská tragicky zemřela během automobilové nehody na začátku července. „S hlubokým zármutkem oznamujeme všem příbuzným, přátelům a známým, že dne 3. července 2024 nás ve věku 31 let navždy opustila Janka Duchnovská,“ stojí na parte, které zveřejnila rodina na sociálních sítích. Poslední rozloučení s Jankou proběhlo v úterý 30. července v Košicích.

Podle informací webu Nový Čas zrovna jela autem se svým přítelem nedaleko Mladé Boleslavi, jelikož pracovala ve Škodě. „Nešťastně narazili do svodidel a auto začalo hořet. Zatímco jemu se podařilo vysvobodit, Janka bohužel zůstala v hořícím autě,“ uvedla zdrcená trenérka Jany Milena Švedová. Při nehodě zemřela řidička osobního auta. Spolujezdec byl transportován vrtulníkem letecké záchranné služby do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v Praze. U řidičky byla nařízena soudní pitva,“ uvedla tisková mluvčí policistů Barbora Schneeweissová pro iBoleslav.

Talentovaná sportovkyně

Jana Duchnovská byla talentovanou sportovkyní a v moderní gymnastice opravdu vynikala. „Janka začínala v Košicích. Do Prešova přišla ve dvanácti letech, jelikož u nás bylo oblastní centrum přípravy a chodily k nám talentované děti. Na prvním slovenském juniorském šampionátu byla pátá a potom už mezi dospělými stále vyhrávala medaile. Byla slovenskou reprezentantkou deset let,“ řekla Milena Švedová již zmíněnému webu.

„Nikdy se nevzdávala. Většinou u nás končí gymnastky kariéru ve dvaceti letech, ona soutěžila ještě v sedmadvaceti. Její poslední vrcholnou akcí bylo mistrovství světa v Sofii,“ dodala trenérka.

Jana následně trénovala v Praze a pracovala i pod vedením ukrajinských trenérek. Později založila klub GK Gaja Košice, jelikož chtěla dostat moderní gymnastiku na Východě na vyšší úroveň.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy