Trendy
Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Oktagon 61 Love Island 2024

Tyran z Teplicka surově ubil nebohou fenku kovovou tyčí. Tělo zvířete pak zahrabal

Muž na Teplicku zabil nebohého pejska.
Zdroj: Policie ČR
Tyranství

Sedmačtyřicetiletému muži, který v Teplicích surově usmrtil fenu pitbulteriéra, hrozí až šest let vězení. Policie muže z Mostu obvinila ze zločinu týrání zvířat, jelikož nebohého pejska usmrtil zvlášť trýznivým způsobem. Umlátil ho železnou tyčí a poté zahrabal. U výslechu tyran uvedl, že neví, proč to udělal.

Policisté museli minulý týden řešit opravdu otřesný případ. V teplické části Prosetice měl muž ubít kovovou tyčí čtrnáctiletou fenku pitbulteriéra, která patřila jeho kamarádovi. Několik vyslechnutých lidí uvedlo, že s dotyčným popíjeli alkohol, muž vzal následně železnou tyč a zvíře několikrát udeřil do hlavy, čímž ho zabil, jak uvedli policisté na oficiální stránce.

Šestačtyřicetiletý muž následně zabalil psa do deky a zahrabal ho na zahradě. „Policisté poté objevili místo, kde bylo patrné, že je zvíře pohřbeno. Mezitím došlo ke ztotožnění tyrana, který byl následně vypátrán v místě jeho přechodného bydliště v Teplicích,“ uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Neví, proč to udělal

Na místě činu kromě mrtvé fenky našla policie také tyč se zaschlou krví. Tyran se u výslechu k činu přiznal a uvedl, že neví, proč psa ubil k smrti. „Buď pod vlivem alkoholu, nebo že ho 'popadnul amok'. Policejní komisař sdělil 47letému muži z Mostu obvinění ze zločinu týrání zvířat, neboť fenu usmrtil zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až šest let,“ dodala mluvčí.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy