Trendy
Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Oktagon 61 Love Island 2024

Týrání koní na Ostravsku: Našlo se hříbě, o život ale přišel i kozel a koťátka, navíc hrozí jatka

Pokračování týraných koní v Polance nad Odrou.
Zdroj: koláž eXtra.cz/Jiří Masojídek/Městský obvod Ostrava-Jih
Předchozí Další
+ Dalších 61 fotografií
Tragédie

Nové informace z otřesného případu týrání koní v Polance nad Odrou. Jak jsme již psali, dobrovolníkům se podařilo zachránit přivázané koně na řetězech, které jejich majitel nechal napospas rozbouřené řece. Nyní se podařilo najít další koně včetně hříběte. Bohužel ale také mnoho jiných zvířat přišlo o život. Jedná se o menší dobytek či drůbež, které měly patřit témuž bezohlednému majiteli. Více informací sdělila ochránkyně zvířat Nikol pro redakci eXtra.cz.

Krutý případ týrání zvířat v obci Polanka nad Odrou má dohru. Jak jsme již informovali, majitel Prokop během povodní nechal své stádo koní uvázané na řetězech podél řeky. Když se do obce přiřítila velká voda, koně byli v ohrožení života. Obyvatelé a dobrovolníci z místa se pokoušeli kontaktovat majitele i samotného starostu obce. Nikdo na volání o pomoc ale nezareagoval.


Ochotní lidé z místa tedy neváhali a do záchranné akce se pustili na vlastní riziko. Jak to tak vypadá, podařilo se všechny koně zachránit. Novinkou je, že během zachraňování se jim podařilo nalézt i předtím pohřešované hříbátko, jak redakci eXtra.cz potvrdila ochránkyně zvířat Nikola.

Některá zvířátka to odnesla

Bohužel velká přírodní katastrofa si vyžádala životy dalších zvířat, které by měly být také ve vlastnictví stejného majitele. "Tak po dobrých zprávách, které se týkaly nalezeného hříbátka, přicházejí ty horší s mrtvými zvířátky," napsala Nikola na svých sociálních sítích. "Aktuálně víme, že na místě zemřel kozel, koťátka a slepice," řekla Niki pro eXtra.cz.


Co se týká majitele, ten si prý přišel pro pár koní. Ochránkyně zvířat má ale obavy, že stádo skončí na jatkách. "Kromě dvou koní, kteří byli odvezeni k jeho rodině, tam je chovají v nějakých normálních podmínkách, se bojím, že ostatní skončí na jatkách. To jsou koně, kteří nejsou obsednutí, nejsou k manipulaci s člověkem," uvedla Niki.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy