Učte se od těch nejlepších: Na novém webu Extrakurzy.cz můžete vařit podle Jana Punčocháře a dalších šéfkuchařů
SELF-PROMO: Odstartoval nový web Extrakurzy.cz, na kterém si mohou lidé pořídit online kurzy vaření. Například s Janem Punčochářem, v jehož restauraci U Matěje se tisková konference konala, ale i s celou řadou dalších známých tváří z oboru gastronomie. Projekt, který nese slogan „Učte se od těch nejlepších“, má ambice stát se největší platformou s online kurzy na českém trhu.
Jednou z tváří projektu je šéfkuchař a porotce soutěže MasterChef Česko Jan Punčochář. Ke slavnostnímu spuštění nového projektu došlo ve středu 19. října právě z jeho restaurace U Matěje. "Těší mě, že se můžu podílet na projektu Extrakurzy.cz. Kvalitní online kurzy vaření doposud v Česku chyběly a teď se to změní. Je skvělé, že budu moct svoje zkušenosti přenášet kuchařkám a kuchařům, kteří chtějí kvalitně a dobře jíst i doma,“ uvedl na tiskové konferenci ke startu projektu Punčochář.
Sváteční oběd s Honzou Punčochářem si můžete koupit na tomto místě. K dispozici jsou vždy dvě lekce zdarma, další dostanete po registraci a v případě zájmu si pak můžete zakoupit celý kurz. Je možné jej také někomu darovat.
Dojde i na asijskou kuchyni
Kromě Punčocháře má svůj kurz Petr Hajný, šéfkuchař restaurace Zas a znova, který diváky provede světem dokonalých omáček. Jeho kurz, který obsahuje celkem 11 lekcí a 7 kompletních receptů, si můžete koupit na nové platformě. Provede vás například přípravami rajské omáčky, svíčkové na smetaně či omáčky na víně.
Další kurzy vede majitel úspěšných asijských restaurací a šéfkuchař Khanh Ta. Ten vysvětlí, jaké jsou rozdíly ve stolování u nás a v Asii, a představí nejoblíbenější asijská jídla. Khanh vás naučí připravit kedlubnový salát, restované kuře, žebra ve sladkokyselé omáčce, usmaží před vámi plněné závitky, uvaří polévku z krevet, jasmínovou rýži a vodní špenát a naloží kimchi. Jeho kurz je také možné zakoupit na webu Extrakurzy.cz.
Připravujte ryby podle Marka Raditsche
Jak na ryby se můžou diváci dozvědět od šéfkuchaře a spolumajitele Kampa Park, Marka Raditsche. Přípravu menu zahájí provensálskou rybí polévkou s omáčkou Rouille, naučíte se připravit kapra na asijský způsob se sladkokyselou omáčkou, v dalším dílu Marek Raditsch ukáže, jak očistit a vyfiletovat lososa a steaky pak zprudka orestovat. Kompletní online kurz si můžete také koupit na webu Extrakurzy.cz.
Další tváří nových online kurzů je šéfcukrářka Šárka Divácká, která je majitelkou úspěšného projektu Sorry, pečeme jinak, který byl oceněn cenou Růžový delfín v soutěži o Marketéra roku. Její kurz se na webu Extrakurzy.cz objeví už velmi brzy.
Každý z kurzů má 10-12 lekcí, které dohromady trvají kolem 2 hodin. „Natáčíme několik nových kurzů. U všech je kladen velký důraz na preciznost a přenos mnohaletých zkušeností lektorů do jednotlivých lekcí kurzu. Budeme postupně představovat nová jména, všechna budou známá a vždy půjde o ty nejlepší. Stejně tak kvalitní je i technická stránka produktu, točili jsme s top profesionály na českém trhu,“ vysvětlil na tiskové konferenci šéf projektu Lukáš Mynařík.
Nebude to jen o vaření
Na webu Extrakurzy.cz si mohou lidé pořídit online kurzy vaření jak s Janem Punčochářem, tak s celou řadou dalších známých tváří z oboru gastronomie. A postupně to nebude jen o vaření, ale budou přibývat i kurzy z jiných oblastí.
První kurzy točil známý režisér Matěj Liška, s kterým bude spolupráce probíhat i nadále. Aktuálně natáčené kurzy má na starosti Jiří Charvát, režisér MasterChefa na Nově.
Na webu Extrakurzy.cz budou postupně přibývat další a další kurzy, v kterých budou mít zájemci možnost učit se od těch nejlepších ve svém oboru. Ať už to budou kulinární lekce, kurzy hubnutí, či online cvičení, motivační kurzy.