Trendy
válka na Ukrajině StarDance 2024 Výměna manželek 2024 Love Island 2024

Vůdce sekty Ohnivý drak se snažil zlanařit Hanychovou se Soukupem. Kdybychom se sešli, nerozejdou se, tvrdí

Lukáš Stančík ze sekty Ohnivý drak: Chtěli jsme se setkat s Jaromírem Soukupem a Agátou Hanychovou
Zdroj: eXtra.cz/Pavel Dvořák/Profimedia / koláž: eXtra.cz
Předchozí Další
+ Dalších 23 fotografií
ohnivý drak

Neformální vůdce uskupení Ohnivý drak Lukáš Stančík uvedl, že se pokusil kontaktovat Karla Janečka i Jaromíra Soukupa s Agátou Hanychovou. Poté, co je odmítli, se jim nyní podle Stančíka nedaří. "My jsme byli otevření setkat se s těmito lidmi. Kdyby se s námi setkali, tak by skrze tu vyslovenou pravdu nemuseli od sebe odejít," má jasno Stančík, se kterým mluvila redakce eXtra.cz.

Lukáš Stančík vede v Plasích na Plzeňsku komunitu Ohnivý drak. Ta vešla do povědomí po tragickém domácím porodu, po kterém zemřela maminka Linda. Do nemocnice se dostala pozdě, dítě pak skončilo v pěstounské péči. Stančík pravidelně na YouTube dával kontroverzní videa. V jednom z nich například vyzývá ke hromadné sebevraždě. Další produkci mu pak zakázal soud.

Agáta se Soukupem se nemuseli rozejít, tvrdí Stančík

Stančík redakci eXtra.cz sdělil, že se dokonce snažil spojit s několika celebritami, mezi nimiž byli Jaromír Soukup s Agátou Hanychovou. "Za půl roku se dozvíte, že jdou od sebe. My jsme byli otevření setkat se s těmito lidmi. Kdyby se s námi setkali, tak by skrze tu vyslovenou pravdu nemuseli od sebe odejít. Kdyby se s námi setkali, tak se nemuseli rozpadnout," tvrdí neformální guru Ohnivého draka.

Stančík se chtěl setkat rovněž s miliardářem Karlem Janečkem, který jim měl prý slíbit dokonce 121 milionů korun. Ohnivý drak se zapojil do výzvy, kterou Janeček uspořádal, a setkali se s ním na společné akci. Nyní se však Janeček od hnutí distancuje. "S dotyčnou osobou v žádných oblastech nespolupracuji ani jsem nikdy nespolupracoval. Setkali jsme se pouze jako účastníci stejné akce. Nikdy jsem ani neuvažoval o tom, že bych jeho aktivity podporoval,“ řekl Janeček pro CNN Prima NEWS.

"Ten hňup Karel Janeček – už rok ho prosíme o setkání. Rok a půl na nás kašle. Chce tady podporovat změnu společnosti. Má to pořád v hubě, ale s námi nechce nic udělat," rozčiluje se nyní Stančík.

Janečkovi se prý bez sekty nedaří

Podle něj se mu stejně jako v případě Soukupa a Hanychové nyní v životě nedaří. "On nyní žadoní od bývalé manželky, aby mu vrátila bitcoiny. To se nedělá. S ním to jde teď z kopce," má jasno Stančík.

Naráží tím na kauzu, ve které Janeček vede soudní spor o to, aby mu bývalá manželka Mariam vrátila dar v podobě bitcoinů. Jejich hodnota má nyní dosahovat přibližně miliardy korun.

Přesto však je v sídle Ohnivého draka výzdoba věnovaná právě Karlu Janečkovi.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy