Trendy
válka na Ukrajině StarDance 2024 Výměna manželek 2024 Love Island 2024

Vystrčil se pustil do Havlíčka a před kamerami ho rozebral na součástky. Lidé mu tleskají, jiní mluví o spiknutí

Miloš Vystrčil a Karel Havlíček se do sebe pustili v diskuzním pořadu České televize Otázky Václava Moravce.
Zdroj: Koláž eXtra.cz/Profimedia.cz/Denisa Bartoňová/eXtra.cz
Předchozí Další
+ Další 2 fotografie

Slovní přestřelka mezi Karlem Havlíčkem a Milošem Vystrčilem v diskuzním pořadu České televize Otázky Václava Moravce rozvířila na sociálních sítích emoce. Jedni chválí předsedu Senátu za jeho útočnou řeč směrem k předsedovi stínové vlády hnutí ANO, druzí se Havlíčka naopak zastávají. „Pane Havlíčku, byl jste úžasný a ten předseda je tragédie, já pořád říkám Senát zrušit,“ podpořila premiéra stínové vlády hnutí ANO jedna z divaček.

„Dlouhodobý jasný král nejen diskuzí. Jasně a srozumitelně… a ještě v délce tweetu,“ pochválila nedělní Vystrčilův výstup v pořadu ČT na sociální síti X uživatelka Paula. V podobném duchu psali i další. „To bylo prostě něco tak skvělého. V jedné minutě přesně odhalit a popsat, jak fungují pokřivené mechanismy v ANO. Klobouk dolů před Milošem Vystrčilem,“ uvedl Jura. „Ta závěrečná řeč pana Vystrčila vejde do dějin! Přesně ta chvíle v časoprostoru, kdy mělo být něco takového řečeno,“ napsala Dana.

„Konečně mu někdo zavřel tu ulhanou hubu. Většinou se ke slovu nikdo jiný kromě Havlíčka nedostane,“ připsala také Jiřina Holá.

Pochvalu si předseda Senátu vysloužil za svůj slovní výstup směrem k Havlíčkovi. Obvinil ho například z toho, že on a další členové hnutí ANO se záměrně snaží o to, aby byli lidé nespokojeni. Vzbuzujete mezi lidmi to, aby jeden neměl rád druhého. Ten váš způsob vyjadřování, nálepkování nebo osočování těch druhých, čemu kdo rozumí a čemu nerozumí, je to nejhorší, co můžete dělat. Vy nechcete, aby země fungovala. Vy chcete, aby nefungovala a aby to bylo tak, že lidé, kteří jsou nějakým způsobem nespokojení, budou volit vás jako spasitele. Ale vy nejste žádní spasitelé. Vy jste lidé, kteří tu zemi vedou černým močálem kolem bílých skal do špatné budoucnosti,“ rozohnil se Vystrčil v diskuzním pořadu.

Miloš Vystrčil to na Facebooku schytal

Zatímco na sociální síti X se pochvaly dostalo především Vystrčilovi, na Facebooku tomu bylo přesně naopak. Lidé se Havlíčka zastávali a někteří dokonce tvrdili, že se proti němu hosté i moderátor pořadu spikli. „A zase tři na jednoho, no že se tomu vůbec divím,“ uvedl Karel. „Pane Havlíčku, byl jste úžasný a ten předseda je tragédie, já pořád říkám Senát zrušit,“ podpořila premiéra stínové vlády hnutí ANO Mária. „Vystrčil je strašnej skřet – a jak se vzteká. Divím se, že nezačal kousat,“ napsala Jaroslava. „Ten tchajwanský krysařík je úplně marný,“ přisadil si také Petr.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy