Trendy
Karel Heřmánek Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Love Island 2024

Záhadná smrt devatenáctileté dívky: Alena ležela několik dní mrtvá na zemi. Nikdo si jí nevšiml

Ilustrační obrázek.
Zdroj: profimedia
tragédie

Sousedním Slovenskem otřásla tragická zpráva o smrti teprve devatenáctileté Aleny, která žila v Domě na půli cesty v Trenčíně. Podle informací webu Nový Čas je její úmrtí zatím velkou záhadou, protože tělo dívky bylo nalezeno zaměstnanci ústavu až po několika dnech. Případem, který nevylučuje cizí zavinění, se nyní zabývají tamní kriminalisté. 

Nikdo ji nehledal

V Trenčíně na Slovensku došlo k tragédii, která otřásla celou zemí. Pracovníci tamního Dětského městečka, které poskytuje úkryt i chovancům starším osmnácti let, nalezli devatenáctiletou Alenu, jež zde pobývala, bez známek života. Podle informací webu Nový Čas ji pracovníci Domu na půli cesty naposledy viděli v pátek minulý týden.

Tehdy měla být údajně v telefonickém kontaktu se svou blízkou kamarádkou Nancy. „Volaly jsme si. Pak jsem se s ní už nemohla spojit, byla jsem poslední, kdo ji slyšel,“ uvedla mladá dívka pro výše zmíněný web. Dodala navíc, že se sama pokoušela o Alenino nalezení, když se po ní znenadání slehla zem.

Bohužel ústavní personál se o zmizení devatenáctileté dívky začal zajímat až v pondělí následujícího týdne. Ve chvíli, kdy Alenu našli, bylo všem jasné, že už jí není pomoci. Slečna, která měla ještě celý život před sebou, byla nalezena na zemi, kde s největší pravděpodobností ležela bez povšimnutí po dobu celého víkendu.


Byla to vražda?

Na místo byla ihned přivolána policie, která tělo ohledala a došla k šokujícímu zjištění, a to že Alena měla podezřelé poranění hlavy, jako by ji někdo uhodil. "Policie v Trenčíně zahájila trestní stíhání pro usmrcení. Byla nařízena soudní lékařská pitva a příčiny a okolnosti úmrtí jsou předmětem vyšetřování,“ řekla mluvčí policie Katarína Kuzmová TV JOJ, jak citoval web Noviny.sk. Dále dodala, že ve hře je možnost, že nešlo o nehodu, ale vraždu.

Bývalý chovanec Dětského městečka Branislav Ladický viní ústav z vážného pochybení ze strany zaměstnanců, kteří prý o víkendech nekontrolují, zdali jsou všichni obyvatelé domu v pořádku a bezpečí. „Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování a ochraně soukromí dotčených osob se k události nebudeme vyjadřovat. Ústředí práce, sociálních věcí a rodiny, jakož i dotčené centrum pro děti a rodiny poskytuje plnou součinnost státním orgánům při vyšetřování,“ uvedla pro TV JOJ Iveta Dorčáková z Ústředí práce, sociálních věcí a rodiny SR.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy