Trendy
válka na Ukrajině Výměna manželek 2024 MS v hokeji 2024 Survivor 2024 - aktuálně

Krutý osud četařky Babinčákové z Tankového praporu: Adamcovou týral a mlátil manžel

Martina Adamcová neměla jednoduchý život.
Zdroj: Se souhlasem České televize
+ Dalších 5 fotografií
krutý osud

Herečku Martinu Adamcovou si diváci pravděpodobně nejvíce spojují s rolí četařky Babinčákové z Tankového praporu, která ve filmu ukázala, co má pod podprsenkou. Málokdo však ví, že její cesta k herectví byla dost trnitá. Po návratu z Ruska, kde vystudovala herectví, se nemohla uplatnit v žádném divadle. Navíc si prošla domácím násilím, kdy ji týral její první manžel, Kanaďan Stefan, jak se sama svěřila ve své 13. komnatě. 

Martina Adamcová se proslavila jako četařka Babinčáková z Tankového praporu. Nicméně než se dostala k této roli, byla to cesta plná překážek a odmítnutí.

Herečka se dostala na DAMU, sotva ale na ni stačila nastoupit, tak jejího tatínka povýšili. Rodina se poté odstěhovala do Moskvy, kde si Martina dodělala studium herectví. Po návratu do Čech ale nemohla nikde prorazit. V té době se totiž u nás proměnil režim a o dceru bývalého komunisty v zemi nikdo nestál.



"Mně nikdo nedával práci. Já jsem se nakonec probojovala do divadla, které jsem neměla ráda. Tančila jsem tam v komparzu s maskou prasátka. Tančila jsem jako o život, ale i tam mě prostě vyhodili," zavzpomínala Martina Adamcová ve své 13. komnatě. Když byla zcela psychicky na dně a myslela si, že o ni její publikum nestojí, tak potkala svého prvního manžela Stefana, který byl z Kanady.

Manžel Stefan ji mlátil

Potkali se v české restauraci ve tři odpoledne, kdy bylo zcela prázdno. "To byl člověk, který byl jako ohňostroj. To byla nátura plná nápadů, plná invence. Mně se zdálo, že jsem konečně narazila na duši, která může ocenit, co jsem já," rozpovídala se Adamcová o svém bývalém muži.

Když se Stefanem otěhotněla, což se stalo velice brzy, tak ji nutil přestěhovat se do Kanady. Moc si přál, aby jeho dítě bylo Kanaďan, a tak Martině nic jiného nezbývalo a souhlasila se stěhováním. "Byl mladý, byl hezký a podnikavý. Měl plno nápadů, ale měl jednu vlastnost, že co začal, nedokončil," řekla její maminka Milada.

Martina Adamcová ale z Kanady pravidelně létala zpět do Čech, kvůli rolím. Mezi manželi se začala vytvářet hluboká propast, která je odcizila. Stefan přestal se svým podnikáním a začal propadat depresím ze života. Později mu lékaři diagnostikovali maniakální depresi. Jde o závažnou duševní poruchu, při níž se střídá stav mánie a deprese, jak uvádí web Vitalion.cz. Ona ho prý nemohla opustit v tomto stavu.



Zlomené žebro a škemrání o peníze

Časem se ale Stefan dostal ke gamblingu a začal utrácet téměř všechny peníze, co měli. "Jak potřeboval neustále peníze, tak začal kontrolovat, co mám já v peněžence. Já jsem chtěla odejít, ale on mi řekl neodejdeš, dokud mi nedáš tu dvacku, co máš v peněžence. Já jsem mu řekla, že mu jí ale nedám, že ji potřebuji pro nás na jídlo. Pak mě vzal a hodil mě proti zdi. Byly to hnusné časy, kdy jsem se například koupala a on přišel a šlápnul na mě, zlomil mi žebro," vyprávěla svůj osud Adamcová.

Nyní Martina žije v Kanadě v Montrealu. Tam si založila produkční a distribuční společnost Cova. Věnuje se převážně režii a produkci.

Další rána pro Veronicu Biasiol. Po vlně hejtů během Miss jí ublížila vlastní maminka. Kráska přiznala velké zklamání

Související články

Další články

Nejnovější kauzy