Trendy
válka na Ukrajině Iveta Bartošová Výměna manželek 2024 Survivor 2024

Dohra skandálu Pražského Majálesu: Problém neměl být jen s kelímky, ale i s vodou. Pořadatel se brání

Zásah policie na Majálesu.
Zdroj: eXtra.cz/Jan Ludvík
+ Dalších 19 fotografií
Majáles 2024

Letošní Pražský Majáles nezůstal bez poskvrny. Obrovskou kaňku na jinak povedeném festivalu udělal problém s vracením peněz za zálohy kelímků. Podle účastníků to však nebyly jediné nepříjemnosti, se kterými se v pražských Letňanech setkali. V odpoledních hodinách prý bylo téměř nemožné sehnat nealkoholické nápoje včetně vody. To ale pořadatel odmítá, jak informoval server iDNES.cz. 

Pražský Majáles letos utrpěl hned několik šrámů na své dobré reputaci. Na závěr festivalu totiž došlo ke konfliktu mezi účastníky, pořadateli a policisty, jak jsme vás již před několika dny informovali. Vzájemná potyčka se vyhrotila natolik, že dokonce museli zasahovat i těžkooděnci.

„Vyhodnocujeme kamerové záznamy a prověřujeme jak konflikt, tak to, co mu předcházelo,“ řekl mluvčí pražské policie Jan Rybanský, citují Seznam zprávy. Chyba se stala zřejmě na straně pořadatelů, kterým došla hotovost na vrácení za vratné kelímky.

"Z toho, co vím, tak cca 300 posledních lidí nedostalo zpátky peníze za výkup kelímku na stánku, který nám tvrdil, že mu došly peníze k vrácení. Což je velmi zvláštní, protože jsme měli trojnásobnou rezervu oproti loňskému roku, takže zjišťujeme, zda se někde tyto peníze určené k vrácení neztratily," uvedl zdroj pro eXtra.cz.

K sehnání nebyla ani voda

Na sobotním Majálesu však neměl být problém pouze s vracením peněz za zálohy kelímků, ale také s nealkoholickými nápoji. Ty podle účastníků byly už v odpoledních hodinách prakticky k nesehnání. Velmi brzy měla dojít i obyčejná voda.

„Šli jsme si kolem 18. hodiny koupit vodu do stánku, kde se měla prodávat, jenže když jsme si vystáli frontu, tak nám řekli, že už vodu nemají,“ uvedl jeden z účastníků festivalu Lukáš, jak uvádí server iDNES.cz.

Video: Na Pražském Majálesu 2024 došlo hned k několika konfliktům

Vody bylo dostatek, říká pořadatel

Tato tvrzení ale pořadatel odmítá. „Na festivalu bylo v provozu přes 20 barů, a pokud na některém místě dojdou zásoby, trvá maximálně 20 minut jejich doplnění. Pokud tedy návštěvník natrefil na tento jeden konkrétní výpadek, mohl si zakoupit vodu na mnoha dalších místech a na tom původním byla zásoba v mezičase doplněna. Vody i dalších nealko nápojů byl na festivalu po celý den dostatek,“ ujistil hlavní organizátor akce Michal Šamánek s tím, že ze skladového a účetního programu jsou evidovány transakce za jednotlivé položky v čase.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy