Trendy
válka na Ukrajině Výměna manželek 2024 MS v hokeji 2024 Survivor 2024 - aktuálně

Extravagantní a trochu futuristický. Takový je nový dezert známé cukrářky

Extravagantní a trochu futuristický. Takový je nový dezert známé cukrářky
Zdroj: Philip Morris - Matus Toth
exkluzivní dezert

Čistým a jasným tvarem jsou známé dezerty, za kterými stojí respektovaná cukrářka Iveta Fabešová. Její nový zákusek je navíc lehce extravagantní a trochu futuristický.

Ivetin nový dezert je opravdu odvážný. Zdobí ho fialová květina z čokolády, jádro tvoří světlý piškot naplněný osvěžující směsí borůvek a máty. Obalený je jemnou vanilkovou pěnou a povrch pokrývá lákavá růžová poleva. Efekt zvyšují stříbrné třpytky a výrazný lesk polevy.

Barvy má ráda

Extravagantní a trochu futuristický. Takový je nový dezert známé cukrářky


A stejně extravagantní je i limitovaná edice zařízení IQOS ILUMA Neon Purple. Čiší z ní energie letních barev, kde se prolínají neonově fialové odstíny s růžovými. Oslavuje komunitu dospělých kuřáků, kteří skončili s cigaretami a rozhodli se přejít na bezdýmné alternativy, po světě jich je už bezmála 21 milionů. Zařízení dokonce dostalo za stylovou estetiku a barevnou odvážnost prestižní designérskou cenu Red Dot.

Dezert je na první pohled lákavý, přitom právě z barev, které má obecně Iveta při práci na dezertech ráda, měla v tomto případě cukrářka respekt. „Obávala jsem se, že jeho výrazné barvy by mohly působit nejedle. Avšak po konzultaci s partnerem jsem se ujistila, že konečný vzhled bude zajímavý. Navíc, cukrářský trh se v posledních letech výrazně proměnil. Vzpomínám si, jak jsem před zhruba osmi lety představila dezert ve tvaru citronu a někteří zákazníci byli vůči němu skeptičtí. Dnes už jsou lidé na neobvyklé tvary a syté barvy zvyklí a takové dezerty nikoho nepřekvapují,“ popisuje Iveta Fabešová.

Nejdřív vzhled, potom náplň

Extravagantní a trochu futuristický. Takový je nový dezert známé cukrářky


Ta patří mezi špičku v oboru, řadu let úspěšně provozuje svoji cukrárnu v historické Werichově vile, nyní ji čeká otevření projektu ve dvou podlažích budovy Masaryčka u pražské Florence. V přízemí se otevře kavárna, zatímco ve vyšším patře vznikají výrobní prostory a malá akademie.

Iveta při tvorbě nových dezertů nejdříve přemýšlí o vizuální stránce, až potom řeší, co bude uvnitř. Mezi její nejnovější dezerty patří Popcorn a Saturn. „Pro Popcorn jsem chtěla vytvořit dezert s autentickou chutí popcornu. Nápad dát mu tvar kelímku na popcorn mě napadl až poté. Kelímek jsem vyrobila z bílé čokolády, kterou jsem poté zbarvila do červena pro realistický vzhled. Samotný popcorn jsme přes noc louhovali v mandlovém mléce s trochou soli. Nasáklý popcorn jsme následně proměnili v lahodnou pěnu s bílou čokoládou, kterou jsme použili jako náplň. Pro pikantní kontrast jsme uprostřed dezertu přidali mučenku a slaný karamel, což dezertu dodalo sladko-kyselý nádech. Vrch dezertu zdobí čerstvý slaný popcorn,“ prozrazuje Iveta s tím, že v Saturnu se ukrývá směs manga, kokosu a vanilky, která evokuje exotický ráj.

Stejně exoticky působí i limitovaná edice IQOS ILUMA Neon Purple, která bude v prodeji od 20.5.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy