Trendy
válka na Ukrajině Iveta Bartošová Výměna manželek 2024 Survivor 2024

Deset let od smrti Ivety Bartošové: Pietní místo na kolejích i hrob v Říčanech stráží andělíčci

Pietní místo a hrob Ivety Bartošové.
Zdroj: Koláž eXtra.cz/Pavel Dvořák
+ Dalších 21 fotografií
Pietní místa

Je to přesně deset let, co se zpěvačka Iveta Bartošová (†48) rozhodla skončit se svým životem a spáchala sebevraždu skokem pod vlak. I přesto, že od její smutné smrti uplynulo už desetiletí, fanoušci na svou oblíbenou interpretku nezapomněli a stále navštěvují dvě pietní místa u železničního přejezdu a také Ivetin hrob v Říčanech. Na všech místech byla i redakce eXtra.cz.

Zpěvačka Iveta Bartošová se dlouhou dobu potýkala s démony a nakonec se rozhodla svůj život předčasně ukončit skokem pod vlak. K šokujícímu incidentu došlo 29. dubna 2014 na vlakovém přejezdu nedaleko jejího bydliště v Praze-Uhříněvsi, kde zrovna projížděl CityElefant směřující z Prahy do Benešova. Strojvedoucímu se podařilo stroj zastavit až 200 metrů od místa nehody.

Dnes je to přesně deset let, kdy k incidentu, který doslova šokoval veřejnost, došlo. Na vlakovém přejezdu u Prahy-Uhříněvsi vznikla dvě pietní místa, která Ivetu připomínají. Jedno z míst se nachází přímo u místa, kde k tragédii došlo, a druhé je kousek dál u železničního přejezdu. Ani na jednom místě nechyběly svíčky, andělíčci a další vzpomínkové předměty. Na vyryté desce u přejezdu stojí Ivetiny iniciály a datum, kdy se narodila a zemřela. K tomu ještě nechal její muž Josef Rychtář vyrýt: „Nikdy nezapomenu, tvůj Josef.“

Hrob od Rychtáře

Lidé na Ivetu hojně vzpomínají a už od neděle navštěvují nejen dvě pietní místa, ale také hrob, který nechal postavit Rychtář a který se nachází v Říčanech. Na hrobě je vyrytá Ivetina podobizna a u toho stojí: „Děkuji vám andělé.“

Bartošová si v posledních letech procházela obzvláště bolestivým a smutným obdobím. I přesto však šest dní před smrtí všem tvrdila, že se cítí výborně. Většinu času ale trávila zavřená doma, jelikož se bála, že před jejím domem číhají fotografové. V předvečer smrti si dokonce volala s maminkou, jak před lety zjistila redakce eXtra.cz, která získala nahrávku.

Doporučené video: Pavel Pásek o Ivetě Bartošové

Bartošová se rozhodla svůj život ukončit 29. dubna 2014 pod koly vlaku v Praze-Uhříněvsi. Vyšla ze svého domu, podél vody se vydala ze své ulice a zamířila rovnou k vlakovému přejezdu v ulici U Starého mlýna. Podle svědků počkala až do chvíle, než se vlak pořádně přiblížil. Poté těsně před vlakem vstoupila na koleje a v den narozenin Josefa Rychtáře tragicky zemřela.

Na všechna pietní místa i hrob jela redakce eXtra.cz, která vše zaznamenala.

Další rána pro Veronicu Biasiol. Po vlně hejtů během Miss jí ublížila vlastní maminka. Kráska přiznala velké zklamání

Související články

Další články

Nejnovější kauzy