Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Godla má problém: Do jeho insolvence hodil vidle zuřící věřitel. Herce má za podvodníka

Také povyprávěl o postelových scénách před kamerou.
Zdroj: Se souhlasem TV Prima
+ Dalších 6 fotografií
KONFLIKT

Hvězda seriálu Most! nebo Ordinace v růžové zahradě Zdeněk Godla (48) sice nedávno vyzrál nad exekutory, před kterými se mu podařilo ukrýt v insolvenci přesto, že předchozí mu zrušili pro nespolehlivost, neplacení a ignoraci soudu i insolvenčního správce. Jenže i tak má problém. Soudu se podle záznamu v insolvenčním rejstříku ozval jeden z věřitelů, který říká nepřímo zhruba toto: „Godla to nemyslí s placením dluhů vůbec vážně a je na něj třeba mimořádná přísnost!“

Věřitel: Godla klame a chce platit příliš málo

Podle dopisu, který je uveřejněný na webu české justice, se zástupkyně Godlova věřitele Intrum ozvala s tím, že nesouhlasí, jak se se Zdeňkem Godlou (a jeho ženou, oddlužují se spolu) zachází v rukavičkách.

Stručně řečeno: naráží na to, co jsme připomínali na webu eXtra při srovnání Godly s Markem Datlem Valáškem. I když se oba chovali dost podobně, soudy na ně měly jiný metr.

Valáškovi odvolačka uznala takzvaný nepoctivý záměr dlužníka, takže se teď nemůže zkoušet oddlužovat řadu let, zatímco Godla, který byl v placení stejně jako Valášek velmi laxní a klidně se nepoctivost jako argument dala použít také, hned dostal novou, a dokonce kvůli změně zákonů rovnou i výhodnější insolvenci.


Nepoctivý Godla?

„Věřitel má… za to, že dlužníci sledují oddlužením nepoctivý záměr a že své povinnosti plní lehkomyslně a nedbale. Nedisponují příjmy, které by odpovídaly jejich možnostem, vzdělání, schopnostem ani aktuálnímu trhu práce,“ píše například společnost. Tu rozčílilo, že zatím to vypadá, že dlužníci zaplatí z dluhů maximálně mezi pěti a devíti procenty.

„… Je patrný zjevný nepoměr mezi dluhy, které dlužníci vytvořili, a jejich ekonomickou nabídkou k jejich uspokojení. Dlužníci se dle uvedených okolností zřejmě záměrně pohybují na téměř nejnižší přípustné hranici pro povolení oddlužení, což pochopitelně vede ke konečnému poškození věřitelů a k porušení jejich práva vlastnit majetek,“ nakládá Intrum Godlovi a jeho ženě.


Málo se snaží, tvrdí firma

„Věřitel se domnívá, že v rámci benificia oddlužení by se měli dlužníci skutečně snažit, měli by si zajistit vyšší příjmy např. formou brigády a zároveň by měli maximálně snižovat náklady. Dlužníci by měli jednoduše alespoň vyvíjet snahu, byť za určitého osobního nepohodlí. Z chování dlužníků však žádnou snahu oi poctivé vypořádání závazků vypozorovat nejde,“ kritizují hvězdu seriálu Most!. „Věřitel se domnívá, že dlužníci sledují nepoctivý záměr, jelikož nevyvíjí přiměřené úsilí k uspokojení věřitelů a za minimální snahy se přesto snaží zbavit svých dluhů,“ vyjadřuje se firma.

A připomíná, že v nové insolvenci se očekává nižší uspokojení věřitelů, což Godlovi a jeho ženě Janě také přičítá k tíži.

Ať vrátí aspoň čtvrtinu, žádá věřitel

Intrum netrvá na zrušení insolvence, ale rád by, aby manželé museli zaplatit aspoň čtvrtinu svých dluhů, aby si našli další brigády a možnosti výdělků.

Se svými požadavky se společnost přihlásila v zákonné lhůtě, i když soud už insolvenci schválil. Může ji ale kdykoli zase zrušit, pokud bude mít pocit, že Godlovi se chovají nepatřičně.

Nedávný rozhovor se Zdeňkem Godlou:

Podle soupisu věřitelů společnost Intrum převzala od GE Money vymáhání neplaceného úvěru, který banka poskytla Godlovi již v roce 2010 ve výši třiceti tisíc korun, do insolvence přihlásila pohledávku ve výši 65 tisíc korun. Podobně odkoupila dluh Godly vůči eseróčku Vataonline, která herci poskytla půjčku čtyři tisíce korun. V insolvenci je přihlášena částka 25 905 Kč.

Tak uvidíme, zda herci a jeho paní „běsnící věřitel“ nějak uškodí v očích soudu…

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy