Trendy
válka na Ukrajině Výměna manželek 2024 MS v hokeji 2024 Survivor 2024 - aktuálně

Napětí by se dalo krájet. Staredown Jiřího Procházky a Alexe Pereiry vyvolával mrazení v zádech, fanoušci jsou u vytržení

Jiří Procházka a jeho mrazivý staredown s Alexem Pereirou. Napětí by se dalo krájet, fanoušci šílí
Zdroj: Se souhlasem Jiřího Procházky
+ Dalších 10 fotografií
zápas

Jestli existuje místo, kde byste rozhodně nechtěli stát, je to mezi Jiřím Procházkou a Alexem Pereirou. Dva soupeři v boji o titul polotěžké váhy UFC se před zápasem střetli na oficiálním staredownu a byla to mrazivá podívaná. Z obou zápasníků vyzařovalo stoprocentní soustředění, ale zároveň i touha po krvi. I proto byli fanoušci na sociálních sítích přímo u vytržení. 

Říká se, že předzápasové staredowny často napoví, jak bude samotná bitva MMA zápasníků probíhat. Z toho, jak vypadal poslední pohled tváří v tvář Jiřího Procházky a jeho brazilského soupeře Alexe Pereiry, je tedy takřka jasné, že diváky čeká intenzivní podívaná.

Jako první na váhu přišel Pereira, přezdívaný Poatan (z domorodého jazyka volně přeložitelné jako "Ruce z kamene", pozn.red.), který tradičně zůstal věrný tradicím svých předků a obličej měl pomalovaný rudou barvou a různými symboly. Na hlavě měl čelenku z peří, která dotvářela celkový výjev válečníka.

Fanoušci Procházky šílí

Hned po Pereirovi přišel na řadu Procházka coby bývalý šampion polotěžké váhy. Rychlé zvážení, pokřižování a šlo se na to, co fanoušci tak dychtivě očekávali – poslední staredown před samotným zápasem. A že se bylo na co dívat. Oba borci při pohledu z očí do očí nehnuli ani brvou, maximální soustředění bylo znát. Když pak šéf UFC Dana White oběma řekl, že už to stačilo, jako by ani jeden nechtěl z pódia. Bylo znát, že oba touží po krvi.

A fanoušci to ocenili. "Takhle to vypadá, když se sejdou dva stoprocentní bojovníci, i bez šaškáren to může být silný," napsal na sociálních sítích jeden z komentujících. "Epický staredown... Husina byla. Oba respekt. Bude to boj..." přitakal další z fanoušků. A takových komentářů bylo plno, zejména na českých stránkách či na profilu Procházky. "Šílený, mrazilo mě z toho v zádech. Tohle bude krvavá válka!" přidal se další z řad nadšenců pro bojové sporty. Jak to celé dopadne, to se dozvíme už za několik hodin.

Další rána pro Veronicu Biasiol. Po vlně hejtů během Miss jí ublížila vlastní maminka. Kráska přiznala velké zklamání

Související články

Další články

Nejnovější kauzy