Trendy
válka na Ukrajině Iveta Bartošová Výměna manželek 2024 Survivor 2024

Nominace kouče Rulíka na MS v hokeji terčem kritiky. Problémový Vrána měl dostat šanci, zuří fanoušci

Jakub Vrána se na MS v hokeji 2024 nepodívá.
Zdroj: Profimedia
+ Dalších 5 fotografií
MS V HOKEJI 2024

Trenér české hokejové reprezentace Radim Rulík oznámil finální nominaci na domácí mistrovství světa, které odstartuje v pátek 10. května. Jeho finální řez ovšem nadzvedl ze židle mnoho hokejových nadšenců. Nejvíc je totiž překvapila absence útočníka Jakuba Vrány, který podle Rulíka nepřišel v takové formě, jakou by si trenéři představovali. S tímto názorem však fanoušci absolutně nesouznějí a svůj nesouhlas dali na sociálních sítích hromadně najevo.

Kouč hokejového nároďáku na nedělní tiskové konferenci představil jména hráčů, kteří budou reprezentovat naši zemi na domácím mistrovství světa v ledním hokeji. V závěrečné nominaci je celkem 26 hráčů: tři brankáři, osm obránců a 15 útočníků. Radim Rulík vyškrtl z původního širšího výběru adeptů na šampionát deset jmen včetně útočníka Jakuba Vrány.

Je to talentovaný hráč, který v sezoně odehrál většinu času na farmě. Nepřišel v takové formě, v jaké bychom si představovali,“ vysvětlil Rulík Vránovu absenci, jak uvádí web iSport.cz.

Jakub Vrána, bronzový medailista z mistrovství světa v roce 2022, přitom v obou zápasech proti Slovensku podal dobrý výkon a připsal si i gól a asistenci. Během všech zápasů na něm zároveň byl znát hlad po gólech a snaha. Přesto to pro trenéra Radima Rulíka nebyl dostatečný výkon k tomu, aby dostal šanci zažít comeback na domácím mistrovství, což hokejoví fanoušci velmi těžce skousávají.

Fanoušci postrádají Vránu i Noska

"Vrána?? Prosím pěkně, jediný člověk, co se nebál zavézt puk do třetiny," rozzuřil se fanoušek Martin na oficiálním instagramovém účtu hokejového národního týmu. "Rulík je jinde. Jako Vrána je pořád střelec, ať si říká každý, co chce. Chce se mi zvracet z té nominace," nebral si servítky fanda Michal. "Vynechat Vránu je teda hodně velkej luxus našeho "hvězdného" kádru," zněl další komentář.

Další vyřazení, které fanoušci nechápou, je v případě Tomáše Noska. Kouč Rulík uvedl, že se už po prvním utkání rozhodl, že jedenatřicetiletého útočníka New Jersey Devils nebude nominovat.

Potížista Vrána

Jakub Vrána přitom mohl zažít comeback snů před českými fanoušky. Talentovaný hokejista se totiž v soukromí potýkal s vážnými problémy, kvůli nimž si zkomplikoval svou hvězdnou kariéru. Osmadvacetiletý útočník minulou sezonu zničehonic zmizel ze sestavy Detroitu. Poté klub uvedl, že Vrána vstoupil do asistenčního programu NHL, který hráčům slouží jako pomoc při problémech s mentálním zdravím či závislostí. V minulosti web iSport informoval o tom, že měl český hokejista dlouhodobě užívat návykovou látku, a tak obratem získal v hokejovém prostředí nálepku problémového hráče.

Vítěz Stanleyova poháru z roku 2018 si nakonec v Detroitu zavřel dveře a novou sezonu začínal v týmu St. Louis Blues, kde zaznamenal poměrně slušný start, ale pak jeho výkony postupně začaly být daleko za očekáváním. Uplynulou sezonu strávil převážně v AHL v dresu Springfieldu Thunderbirds, kde ve 42 zápasech si připsal do statistik 36 bodů za 16 gólů a 20 asistencí.

Královna kabelek a šátečků Alena Schillerová: Když vidím staré fotky, šla bych se zastřelit

MS v hokeji 2024

Mistrovství světa v ledním hokeji se po devíti letech vrací do Prahy. Naposledy se MS v hokeji uskutečnilo v ČR v roce 2015.

Termín: od 10. do 26. května 2024 v České republice (Praha a Ostrava)

Nominace kouče Radima Rulíka se stala krátce před zahájením MS terčem kritiky.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy