Trendy
válka na Ukrajině Výměna manželek 2024 MS v hokeji 2024 Survivor 2024 - aktuálně

Nová paní premiérová Jana Fialová: Kam se hrabe botoxová Monike, soudí Češi

Sympatická Jana Fialová vystřídala Moniku Babišovou v roli druhé dámy
Zdroj: Profimedia
+ Další 4 fotografie
Druhá dáma

Česká republika vstoupila do roku 2022 nejen s novou vládou a premiérem, ale také "druhou dámou". Tou je manželka Petra Fialy (57) Jana (49), která vystřídala Moniku Babišovou (47). Jde na první pohled o výraznou změnu – blondýnku s důrazem na luxusní módní kousky střídá bioložka a proděkanka Masarykovy univerzity. O jejich vztahu nedávno promluvil Fiala v rozhovoru pro LP Life.


Premiér a předseda ODS Petr Fiala patří s manželkou Janou k nejstabilnějším párům na české politické scéně. Spolu jsou od sametové revoluce 1989 a vzali se v roce 1992. „Je důležité do vztahu pořád něco vkládat. Nikdy není statický, každý vztah se proměňuje. Ideální případ, jaký mám já, je, že moje žena je pro mě manželka, milenka i přítelkyně. To pak funguje dobře,” nechal se slyšet Fiala před časem v rozhovoru pro LP Life.


Fiala se s budoucí ženou seznámil během sametové revoluce. „Přijel v říjnu 1989 z vojny zpět do Brna a společní známí nás seznámili. Začátkem listopadu jsme se viděli poprvé,” zavzpomínala Jana v rozhovoru na CNN Prima News. Společně prý chodili na demonstrace a Petr ji pak vždy doprovodil domů. Tak vznikla jejich láska, která trvá dodnes.

Vystřídala Moniku

Kromě společného boje za svobodu pojila pár i vášeň pro učení. Oba totiž působili na Masarykově univerzitě. Zatímco Petr se věnoval politologii, jeho žena zase biologii. Když se pak rozhodl pro vstup do politiky a později převzal i vedení ODS, Jana svého muže podporovala, až to nakonec dotáhl na premiéra. Z bioložky se zaměřením na zdravý životní styl, výživu a škodlivost kouření se stala "druhá dáma".

V této roli vystřídala manželku expremiéra Andreje Babiše Moniku. Češi si ihned všimli výrazného kontrastu mezi oběma ženami. Zatímco blondýnka Monika jako designérka a manželka miliardáře má ráda luxusní módu, Jana volí decentnější styl oblékání a je patrné, že si tolik nepotrpí na líčení. Vedle premiéra ale podle lidí působí důstojně a elegantně.

"Jana je příjemnou změnou, konečně máme přirozenou ženu, která bude důstojně reprezentovat Česko. Kam se na ni hrabe botoxová Monike," napsala Pavla na Twitteru po novoroční návštěvě premiéra a jeho ženy na Hradě. Podobný názor zastávali i další komentující a některé příspěvky byly pořádně škodolibé. "Aspoň zvládne víc než jen zaraženě mlčet, jako to dělala Andrejkova Monika," přisadil si Jakub.



Další rána pro Veronicu Biasiol. Po vlně hejtů během Miss jí ublížila vlastní maminka. Kráska přiznala velké zklamání

Související články

Další články

Nejnovější kauzy