Trendy
válka na Ukrajině Výměna manželek 2024 MS v hokeji 2024 Survivor 2024 - aktuálně

Závěť Vlastimila Harapese: Majetek za miliony zdědí neteře a syn nejlepšího kamaráda

Vlastimil Harapes
Zdroj: Herminapress
+ Dalších 12 fotografií
Dědictví

Vlastimil Harapes (†77), který 15. května podlehl rakovině plic, myslel na to nejhorší. Slavný baletní mistr měl již předem rozhodnuto, co bude s jeho majetkem, až se odebere na věčnost. Deník Blesk přišel s informací, že před svým skonem sepsal poslední vůli, v níž jasně určil, co komu spadne do klína. 

Celé Česko ve středu 15. května obletěla smutná zpráva o úmrtí baletního mistra, herce a pedagoga Vlastimila Harapese, který zemřel ve věku 77 let. Osudným se mu stal nádor na plicích, o němž se dozvěděl krátce před svou smrtí. Harapes byl však na svůj odchod na věčnost velmi dobře připravený a ve své závěti jasně určil, komu bude přidělen jeho majetek za miliony.

Zesnulý umělec vlastnil dům na Malé Straně napůl se svým nejlepším kamarádem, básníkem a dramatikem Josefem Topolem (†80). Žili v něm společně i s Topolovou rodinou přes 40 let, a tak se podle informací slovenského webu Plus JEDEN DEŇ Harapes rozhodl, že svoji polovinu daruje Josefovu synovi, spisovateli Jáchymu Topolovi (61).

Dům vrátil rodině Topolů

"Když neměli peníze, koupil jsem od nich polovinu domu s podmínkou, že když umřu, odkážu ho jejich synovi Jáchymovi. Už je to zařízené," svěřil se Harapes před rokem při návštěvě Košic. Harapes svému slibu skutečně dostál, jelikož jeho slova potvrdila v rozhovoru pro Blesk.cz jeho blízká kamarádka, malířka Zdeňka Holejšovská.


Chalupa i netradiční sbírka pro neteře

Harapes byl také majitelem krásné chalupy na Rakovnicku. Baletní tanečník ji koupil v roce 1975 jako starobylou rustikální budovu, která však byla ve značně zuboženém stavu. Společně s Topolem ji nechal postupně opravit, přičemž v jedné místnosti se nachází cenný původní krb, v jiné kouzelná kachlová kamna. „Už dávno rozhodl, že chalupu pod hradem Krakovec odkáže svým dvěma neteřím," uvedla Holejšovská.

Video: Proslov dcery Simony Postlerové na posledním rozloučení s náhle zesnulou herečkou:


Vlastimil Harapes byl také vášnivým sběratelem starožitných žehliček. Jeho sbírka byla natolik velká, že některé kusy si musel převézt z pražského bytu právě na chalupu. Bezdětný umělec po sobě zanechal také dědictví v podobě krásných filmů a záznamů svých baletních vystoupení. To vše také připadne jeho dvěma neteřím.

Další rána pro Veronicu Biasiol. Po vlně hejtů během Miss jí ublížila vlastní maminka. Kráska přiznala velké zklamání

Související články

Další články

Nejnovější kauzy