Trendy
válka na Ukrajině Výměna manželek 2024 MS v hokeji 2024 Survivor 2024 - aktuálně

Finalistka Miss Vanesa o tragické smrti maminky: Umlátil ji cyklista, navrhli mu směšný trest

Vanesa Červová v slzách.
Zdroj: Se souhlasem TV Prima
+ Dalších 6 fotografií
příběh

Některé příběhy rvou srdce. K těm patří bezesporu i ten Vanesy Červové, jenž oblétl sociální sítě. Společně s maminkou je napadl cyklista, který matce způsobil natolik závažná zranění, že jim v nemocnici podlehla. Dotyčnému byl navržen trest pouhé tři roky. Zcela zoufalá Vanesa, která kvůli naprosto zbytečné potyčce přišla o svou nejbližší osobu, tak doufá, že by na podobné případy mohla upozornit. 

Příběh Vanesy Červové oblétl sociální sítě. Díky zcela nepochopitelně agresivnímu chování neznámého cyklisty přišla o život její maminka, která v nemocnici podlehla závažným zraněním. Státní zástupce navrhl trest jen ve výši tří let s podmíněným odkladem na 5 let. Mladá dívka, která ze dne na den přišla o svou milovanou nejbližší osobu, by chtěla upozornit na podobné případy a doufá, že její příspěvek bude mít co největší dosah.


Během léta vyrazily společně s maminkou na nákupy a po cestě zpět si povšimly rodiny na kolech. Jejich děti vyváděly hlouposti v tom největším provozu, což Vanesa s matkou označily za nebezpečné a riskantní. Vzhledem k tomu, že měly stažená okénka, dotyční jejich slova zaslechli. Červová tvrdí, že rodina je následně obvinila z toho, že do nich její maminka najela. V té chvíli pro ně odstartoval hotový horor.

Cyklista je začal pronásledovat

Tatínek od rodiny je údajně začal pronásledovat a zcela ignoroval pravidla provozu. "Ve zpětném zrcátku jsem viděla, jak nás pronásleduje. Rozzuřený, nehleděl na pravidla silničního provozu. Když nás dojel, začal nám bouchat do auta, na sklo, řídítky a řval na mámu, ať si to s ním jde vyřídit jako chlap," popisuje. Vanesa chtěla zavolat policii, ovšem cyklista se natáhl přes otevřené okénko dovnitř a měl jí mobil vyrvat.


Poté vystoupila dívka z auta a muž ji napadl. Maminka se snažila svou dceru bránit, ovšem muž zaútočil i na ni. "Chytil ji za vlasy, předklonil ji, aby se nemohla bránit. Dával jí pěstmi do břicha a do hrudníku. Kopal do ní. Údery do břicha a do hrudníku byly fakt intenzivní," vzpomíná na chvíle hrůzy Červová, která se pod příspěvkem dočkala podpory od řady známých osobností, jako například Nikol Leitgeb, Emmy Smetany či Anny Kadeřávkové.

Maminka následkům zranění podlehla

Její maminka bohužel následkům zranění zanedlouho podlehla. "Maminka zemřela 1. 9. 2022 na syndrom Takotsubo a na vnitřní zranění, která jí byla způsobena. Já jsem vyvázla s modřinami. Když by se tohle nestalo, byla úplně zdravá. Neměla žádné komplikace. Přišli jsme o mámu, manželku, kamarádku. Už nikdy to nebude jako dřív," stýská si.


Státní zástupce navrhl trest ve výši tří let za mřížemi s podmíněným odkladem na pět let. "Tohle je podle orgánů činných v trestním řízení adekvátní trest za zmařený lidský život. Návrh tohoto trestu je pro mě a naši rodinu zcela neadekvátní," stěžuje si.

Další rána pro Veronicu Biasiol. Po vlně hejtů během Miss jí ublížila vlastní maminka. Kráska přiznala velké zklamání

Související články

Další články

Nejnovější kauzy