Trendy
válka na Ukrajině Výměna manželek 2024 MS v hokeji 2024 Survivor 2024 - aktuálně

Prvok, Šampón, Tečka a Karel: V kinech trhá rekordy a rozdělil diváky

Prvok, Šampón, Tečka a Karel: V kinech trhá rekordy a rozdělil diváky
Zdroj: Bontonfilm
+ Další fotografie
film

Komedie Patrika Hartla, kterou sám napsal i zrežíroval, se stala kasovním trhákem. Do kina už na film přišlo za první víkend na 100 tisíc diváků.

Nový film Prvok, Šampón, Tečka a Karel si rychle získal srdce českých diváků. Jen za první víkend od uvedení ho i s předpremiérami vidělo už více než sto tisíc lidí.

To se naposledy povedlo dokumentu V Síti, řešícímu sexuální obtěžování mladých dívek na internetu, který však šel do kin ještě před pandemií koronaviru.

V příběhu Prvoka, Šampóna, Tečky a Karla se sleduje osud čtyř kamarádů ve středním věku, kteří si přiznají, že nežijí tak, jak si úplně představovali. Proto se rozhodnou svou existenciální krizi vyřešit provokativní hrou a plněním odvážných úkolů. V titulních rolích hrají Martin Pechlát, David Švehlík, Hynek Čermák a Martin Hofmann.

Na Československé filmové databázi má film aktuálně 77 %, což na český film není vůbec špatné hodnocení. "Na české poměry nadmíru uvěřitelný film s civilními hereckými výkony a neprvoplánovým dějem," uvádí například uživatel Stanislaus. "Hlavní hrdinové jsou zahráni uvěřitelné a působí přirozeně. Člověku ani nemusí být sympatičtí, ale jejich činy a motivace se dají pochopit. Děj odsejpá a nenudí. Po dlouhé době dobrej českej film," přizvukuje mu uživatel Chmur.

Najdou se však i kritické komentáře: "Vtip tam není žádný. Scén, ze kterých je mi špatně, naopak mnoho. Jak je možné, že se lidi smějí Pechlátovi máchajícímu pérem v mateřské školce? Nebyli ti samí podobnými věcmi znechuceni, když nedávno viděli dokument V síti? "Odpusť mi Bože, nerozumím světu, který jsi stvořil," uvádí například uživatel se jménem Vlado666.


Další rána pro Veronicu Biasiol. Po vlně hejtů během Miss jí ublížila vlastní maminka. Kráska přiznala velké zklamání

Související články

Další články

Nejnovější kauzy