Trendy
válka na Ukrajině Výměna manželek 2024 MS v hokeji 2024 Survivor 2024 - aktuálně

Tvrdá reakce Makarenko na rasistický útok na Miss World Pyszko: Soutěž krásy není politická záležitost, vzkázala

Taťána Makarenko se zastala Miss World Krystyny Pyszko: Soutěž krásy není politická záležitost, vzkázala
Zdroj: koláž eXtra.cz/ Profimedia/Tomáš Martínek
+ Dalších 13 fotografií
vyjádření

V soutěži Miss World podruhé v historii zvítězila Češka. Korunka nejkrásnější ženy světa nyní zdobí blond hlavičku třinecké rodačky Krystyny Pyszko. Její úspěch ale bohužel také vyvolal na sociálních sítích spoustu negativních a rasistických reakcí. K těm se pro eXtra.cz vyjádřila i sama prezidentka soutěže Miss Czech Republic Taťána Makarenko.

Žádná diskriminace

Útoky na vítězku Miss World Krystynu Pyszko, které se po jejím triumfu objevily na sociálních sítích a jež zpochybňují její triumf nad kráskami tmavé pleti, se samozřejmě dotkly i prezidentky české soutěže krásy Taťány Makarenko. "Co na to říct? Já si myslím, že všichni, kteří se podívali alespoň na nějaké zběžné informace o finále Miss World 2024 v Indii, tak viděli, že v top čtyři byly dvě ženy tmavé pleti a dvě ženy bílé pleti, takže to bylo fifty fifty," řekla eXtra.cz Makarenko s tím, že kromě Pyszko z České republiky a další dívky z Libanonu bojovaly o korunku modelky z Botswany, Trinidadu a Tobaga.

Podle Taťány Makarenko je soutěž Miss World ta poslední, kde by docházelo k jakékoli diskriminaci žen podle barvy pleti. "Myslím si, že je úplně fér, když v top čtyři byly dvě ženy tmavé pleti a dvě dívky bílé pleti, takže opravdu necítím jakoukoli diskriminaci finalistek z Afriky," uvedla kráska.


Soutěž není politická

Taťána navíc vyzvala všechny hatery, aby se pořádně podívali na finále Miss World, a dodala, že rozhodně nepatří k těm, kteří by museli kvůli výhře Češky kohokoli podplácet. "Já jsem sama šťastná za to, že to není politická záležitost, a za to, že si všimli, že tu soutěž krásy u nás děláme dobře, že je Krystyna dobrá kandidátka a že se to povedlo," vysvětlila Makarenko, která je na takový úspěch velmi hrdá.

Doporučené video: Rozhovor s Taťánou Makarenko nejen o Miss Czech Republic.


Část lidí byla velmi pohoršena, že se vítězkou stala právě Krystyna a ne některá z Afričanek. "Miss Česká republika je krásná, nepochybně. Mohla by být dvojčetem loňské vítězky, ale i ona hluboko uvnitř ví, že ta koruna měla jít do Botswany. Věřím, že je nejvyšší čas, aby se africké/černé země stáhly z této šarády. Rok co rok posíláme to nejlepší, a i když je jasné, že by měly vyhrát, jsou upozaďovány," zněl například jeden z komentářů na Instagramu na oficiálním profilu prestižního světového klání.

Další rána pro Veronicu Biasiol. Po vlně hejtů během Miss jí ublížila vlastní maminka. Kráska přiznala velké zklamání

Související články

Další články

Nejnovější kauzy