Trendy
válka na Ukrajině Iveta Bartošová Výměna manželek 2024 Survivor 2024

Tesco pořádá potravinové sbírky pro potřebné. Přispět může každý na stovkách míst

Přes šedesát tun zboží darovali zákazníci ve víkendové potravinové sbírce, kterou organizoval obchodní řetězec Tesco v Česku. Lidé mohli darovat potraviny dle svého uvážení, případně využít předpřipravených balíčků pomoci s potravinami, které jsou ve sbírkách potřeba nejčastěji. Do sbírky je možné přispívat až do konce dubna.

Za jeden den se podařilo vybrat více než 66 tun potravin a drogerie, které jsou předány lidem v nouzi. Pomohou opuštěným seniorům, matkám samoživitelkám, rodinám v krizi, lidem bez domova či lidem s psychickým a tělesným postižením. Naši zákazníci opět ukázali, že jsou připraveni a ochotni pomoci těm, kteří to opravdu potřebují. A za to bych jim velmi ráda poděkovala. Rovněž si hluboce vážím úsilí našich zaměstnanců v prodejnách i dobrovolníků, bez jejichž práce by tato sbírka nebyla možná,“ řekla eXtra.cz Katarína Navrátilová, kterou jsme potkali i na zahájení sbírky v pražském Edenu.

Podívejte se, jak to na sbírce vypadalo:

Největší charita v republice

Sbírka potravin je jedním z největších charitativních projektů v České republice, do kterého se zapojují tisíce lidí z řad dobrovolníků, zaměstnanců prodejen a neziskových organizací po celé zemi. Sbírka pomáhá ročně až 400 tisícům lidí v nouzi. Během soboty Češi darovali ve všech řetězcích celkem 467 tun potravin a drogistického zboží.

Přispět lze i online

Pro ty, kdo preferují online nákupy, je k dispozici možnost přispět do sbírky přes Tesco Online nákupy až do 23. dubna. Zákazníci z pohodlí svého domova mohou vybírat mezi třemi druhy balíčků pomoci: základní balíček pomoci za 100 Kč, velký balíček pomoci za 300 Kč a balíček pomoci do domácnosti za 150 Kč.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy