Trendy
válka na Ukrajině Výměna manželek 2024 MS v hokeji 2024 Survivor 2024 - aktuálně

Zrůdná Denisa O. (25): Syna (1) mlátila tak, že oslepl, má další dvě děti, čtvrté právě čeká

(ilustrační foto)
Zdroj: Pixabay
matka roku

Z těžkého ublížení na zdraví se dnes začala u Krajského soudu v Plzni zpovídat pětadvacetiletá Denisa O. Podle obžaloby loni v srpnu v azylovém domě v Rokycanech vzala svého pětiměsíčního syna do náruče a se značnou intenzitou ho nejméně dvakrát udeřila hlavou o zeď. Chlapeček utrpěl těžké poranění mozku, oslepl na obě oči a podle znalce si ponese zřejmě celoživotní mentální i pohybové následky.

Denisa O., která je nyní ve vysokém stupni těhotenství, porodila už tři děti. O žádné z nich se nestará. U soudu odmítla, že by loni miminku ublížila úmyslně. Řekla, že ho vzala z postýlky, zamotala se jí hlava a spadla s ním na zem. Pokud jí soud uzná vinnou ze žalovaného skutku, hrozí ji až dvanáctileté vězení.

Chlapec se ženě narodil loni na začátku března, v srpnu se dostal do nemocnice s těžkými zraněními. Podle lékařské zprávy měl tříštivou zlomeninu týlní kosti, tříštivou zlomeninu temenní kosti a puklinu levé temenní kosti, mnohočetná rozsáhlá pohmoždění v oblasti mozku a další zranění, oboustrannou ztrátu zraku a přechodné ochrnutí levé poloviny těla. Ke komplikacím se přidal problém s hromaděním mozkomíšního moku v lebce či epilepsie. Podstoupil už několik operací, v současné době je v péči pěstounky. Nejstarší dítě obžalované ženy je podle jejích slov u náhradní rodiny na Slovensku, dva a půl roku starou dceru svěřil soud do péče jejímu otci na Rokycansku. Začátkem srpna by měla žena porodit další dítě svému současnému příteli.

U soudu odmítla obžalobu. "Není to pravda, nebylo to tak, jak tady zaznělo. Došlo k tomu tak (ke zranění dítěte), že jsem s ním nechtěně spadla. V životě bych mu neublížila," řekla u soudu. K lékaři šla s dítětem čtyři až pět dní po pádu, když se jí zdálo, že byl chlapec ospalejší, hodně plakal a reagoval jinak. V předchozí výpovědi na policii ale uvedla, že si se synem v náručí sedala na postel, neudržela rovnováhu a nechtěně ho uhodila hlavou o zeď. Ještě jednou předtím prý také spadl na zem z gauče.

Soudní znalec z oboru lékařství dnes v jednací síni popsal zranění dítěte. Podle něj kojenec utrpěl těžké, život ohrožující vícečetná zranění, jejichž charakter vypovídá o opakovaném fyzickém násilí způsobeném druhou osobou. Bude doživotně handicapovaný. Podle zprávy o současném stavu má dítě doživotně zavedený katétr, který odvádí mozkomíšní mok z lebky do břicha, kde se vstřebává, je opožděné ve vývoji. Zdá se, že nyní vidí, ale není jasné jak dobře. V 15 měsících nesedí, neleze, nechodí, jen se plazí a přetáčí se.

Svědci, otec dítěte i uklízečka z azylového domu popsali, že loni na chlapci zpozorovali známky zranění. Muž si všiml modřiny na uchu a krve uvnitř ucha, žena krve v oku a velké souvislé modřiny přes polovinu hlavy a spánku. Matka šla s dítětem k lékaři až po několika dnech. Pediatr ji ihned poslal do nemocnice v Rokycanech a odtud miminko vzápětí převezli do plzeňské fakultní nemocnice.

Další rána pro Veronicu Biasiol. Po vlně hejtů během Miss jí ublížila vlastní maminka. Kráska přiznala velké zklamání

Související články

Další články

Nejnovější kauzy